Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Borisa Tadića u Vukovaru će dočekat i Vojislav Stanimirović

Ukoliko se želi istinski ispričati u ime Srbije za počinjenu agresiju i brojne zločine nad hrvatskim narodom, zašto gospodin Boris Tadić dolazi u Vukovar čamcem preko Dunava? Želi li se iskreno pokloniti žrtvama, logično je da dođe onim smjerom kojim se iz Srbije dolazilo rušiti, protjerivati i ubijati naš narod.

Stizale su u nepreglednim kolonama tenkova, kamiona i transportera, vojne i paravojne postrojbe koje su rušile civilne i sakralne objekte, zatvarale, mučile i ubijale nevine ljude, i to smjerom Tovarnik, Lovas, Sotin, Vukovar. Tim istim smjerom odvedene su u logore širom Srbije tisuće hrvatskih branitelja i civilnih stanovnika Vukovara i okolnih mjesta.

U navedenim selima nakon okupacije za vrijeme velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku u nepuna dva mjeseca mučena i ubijena je 221 osoba i još nitko nakon punih i dugih 19 godina nije odgovarao.
Poslije Sotina došao je na red grad Vukovar gdje je stradalo na tisuće ljudi, a Ovčara je postala najveće stratište Domovinskoga rata gdje je mučeno i strijeljano 200 ranjenika Vukovarske bolnice.

Prigodom posjeta dobrodošlicu će sigurno izreći i dr. Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a, koji inače odlično poznaje navedeni pravac jer je to i njegov ratni put u kojem je sudjelovao vrlo aktivno 1991. godine po mobilizaciji u Beogradu. Krenuo je iz Šida s prostora države agresora. Rođen je u Tovarniku, a baš mu prva ratna postaja jest agresija na rodni Tovarnik. Mjesto danas pamti 68 ubijenih u velikosrpskoj agresiji.

Druga postaja je Lovas. Stanimirović je viđen 18. listopada 1991. godine u dvorištu poljoprivredne zadruge u Lovasu, zajedno s prvooptuženim za Lovas, Ljubanom Devetakom, kada je vršen odabir tko će ići u minsko polje. Mjesto danas pamti 90 ubijenih.

Treća postaja je Sotin s 63 ubijena, dok se dio žrtava i danas vodi kao „nestali“.

Ratni put Vojislav Stanimirović završio je „18. novembra 1991.“ iz kojeg pamtimo njegov ulazak u podrum Vukovarske bolnice, zajedno s ratnim zločincem majorom JNA Veselinom Šljivančaninom. Obojica znaju kako su odvoženi ranjenici na strijeljanje na Ovčaru.

Moramo napomenuti da Vojislav Stanimirović nije bio običan vojnik nego «glavni oficir saniteta za zapadni Srem».

Vojislav Stanimirović odlikovan je „Ordenom za ratne zasluge u Podunavlju“ od strane ratnog zločinca Radovana Karadžića 1995. godine na Palama.

Činjenica je da danas ne znamo za grobove gotovo 2000 žrtava Domovinskoga rata, a Srbi u spomenutim mjestima, kao i diljem Hrvatske, znaju. Stoga, dolazak bi Tadića i njegova isprika hrvatskom narodu imala smisla, da prođe tim križnim postajama, sobom donese podatke o mjestima gdje su zakopani naši «nestali» i da se spomenuti Stanimirović ne nalazi ni u kakvom protokolu, jer bi odavno trebao biti u Haagu. Sve ostalo je još jedno golemo poniženje hrvatskoga naroda.

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik i Nevenka Nekić, književnica  

Na slici:
Haški bjegunac i predsjednik SDSS-a, Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović, snimljeno 12. lipnja 1996. godine u Vukovaru (snimio Tomislav Čorak, izvor: «Hrvatski Tovarnik»)

    31.10.2010.