Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Kada ti je Srbin koalicijski partner!
DA LI TO SRBOBRAN PONOVNO U PRIJESTOLNICI HRVATA


Pisanijama nekih novinara, i to onih koji se nalaze unutar svetokravljeg nedodirljivog medijskog prostora, početkom prosinca ove godine pojaviti će se tiskovina SRPSKE Novosti iznjedrena unutar njihove manjine u Hrvatskoj, naravno, pretežito plaćana od poreznih obveznika većinskih Hrvata u nas, a sve to nakon prethodnog višegodišnjeg treniranja i izlaženja u zatvorenom čitateljskom krugu!

Ova tiskovina naputkom o razlikovnosti abecede i azbuke te svojim tridesetpostotnim sadržajem na azbučnom pismu, upućivati će ponovno svekoliki hrvatski puk u znanje i čitanje ćirilice.

Čemu da se naša mladež i mi odrasli bojimo viška znanja, kad je Ministarstvo obrazovanja i športa u nas već davno u školski sustav ugradilo i vrela hrvatske pismenosti, pa prema tome i prevažne prethodnice latinici, kao što su lijepa hrvatska bosančica i još ljepša hrvatska glagoljica!? Da, da - možda glagoljicu mnoge naše oči ne bi ni vidjele da nije povelikog zapisa na unutrašnjem zidu Prvostolnice u Hrvata! To je naša zbilja, koja postaje sve više i više nedovoljna za opstoj i bivstvo Hrvata čak i u svojoj vlastitoj Domovini!

Najavna besjeda ovim novinama održana je u udarnom terminu hrvatske dalekovidnice u emisiji Otvoreno u ponedjeljak 23. studenoga 2009. uvečer, i to pod ravnajućom palicom uvažene urednice Hloverke Novak Srzić i uz važne promotore: glavnog urednika Rade Dragojevića i saborskog zastupnika člana vladajuće koalicije sveučilišnog profesora Milorada Pupavca, koji je, mišljenja sam, po ne znam koji puta dobro naplatio svoj ostanak uz vladajuće. Nije mi jasno pa pitam: Da li je to možda također korupcija, ali politička? A najava kao i svaka najava kakvu svagda malo vidimo na HTV-u i za Hrvatsko slovo! Zar ne?

Temeljni sadržaj ove tiskovine biti će kritičnost prema vladajućim i inim stavovima u hrvatskom društvu, i to u političkom, kulturnom, povijesnom, gospodarskom, športskom i vjerskom smislu. Promotori nam dalje, hrabro i u brk, objašnjavaju da žele nastaviti tradiciju propalog tjednika Feral Tribune, a što i kako je on pisao znamo, te zaposliti dio njegovih novinara. Da li su to oni isti ljudi za koje nedavno pročitasmo da su se uhljebili u Srbiji ili su tamo bili samo na doškolovanju, pa nam se sada svojim uradcima ponovno vraćaju u naš hrvatski medijski prostor!?

Kao važni komentatori najavljeni su Igor Mandić i Viktor Ivančić. Na upit voditeljice kako se može uskladiti pripadnost vladajućoj koaliciji i najavljena kritičnost svega i svačega u vlasti – čuli smo odgovor gospodina Pupavca da kakva bi to vlada bila kad ne bi podnijela kritiziranje?

Podsjetih se jednog dugačkog reda na svisvetskom čekanju autobusa za Mirogoj, i to od uličice s uspinjaćom do Kaptola te vike 5 – 6 kolportera koji zdušno izvikivahu Feral Tribune, jedinu novinu tiskanu na taj sveti dan, ali ne prodaše niti primjerak. Sve im ode u remitendu, a račun u proturječno Otvoreno društvo i na hrvatske porezne obveznike!

Da li će se to dogoditi i s tjednikom Novosti? Možda i ne će ako ne krenu srbobranskom potkom - do vaše ili naše istrage, nego poslušaju spjev svog velikana Zmaj Jove Jovanovića, koji je još davne 1883. napisao:

Hrvat se ne bori da što otme kome,
Čuva sveti oganj na ognjištu svome.
I dok tako čini, u najteži dan,
I Bog je i pravda na njegovoj strani.
A kuda će Srbin, zar on da se dade
Putu na kom nema ni Boga ni nade!

I hrvatski velikan Matoš slično zaključuje – …lažu Srbi kao da im je i to od Boga dano!?

Sapienti sat!
Božidar Ručević

(01.12.2009.)