Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Big Business sa SMS seks-pretplatama - zanimljivo i za Hrvatsku

Prenosimo iz švicarskih novina, jer je u 'igri' i jedan Hrvat

SMS- i Internet zamke su rastuća smetnja. Dok sumnjivi ponuđaći usluga stoje na stupu srama, telekom tvrtke na tome jako puno zarađuju – a Savezno vijeće ne želi intervenirati.

Digitalne erotske usluge već su neko vrijeme velika nevolja telefonskim korisnicima. Jednom su to takozvane premium-SMS, koje se aktiviraju klikom na SMS poruku i automatski i neželjeno uzrokuju skupu SMS-pretplatu. Drugi put je to zamka pretplate na seks, flert ili neku igru. Često je dovoljno da se na mobitlu neka stranica samo skrola i slučajno dotakne neko mjesto na stranici – i već se upalo u zamku. U veljači je Sunrise (švicarski telefonski ponuđač) morala stornirati 17.000 računa pogođenih pretplatnika. Radilo se o zlonamjerno zaračunatih ukupno pola milijuna franaka.

"Oko 70 do 80 % švicarskog erotskog tržišta kontrolira mreža od desetak tvrtki," kaže poznavatelj toga posla. On procjenjuje da ta poduzeća ostvaruju promet od 20 do 30 milijuna franaka godišnje. U Upravnom odboru Vas Tolls sjedi Marcel Manz, koji također radi za druge pružatelje usluga. Na primjer, kao član uprave u Aargate AG u Schlieren. Prema vlastitoj izjavi Aargate šalje "kvalitetne instant SMS poruke prema svim mobilnim mrežama u svijetu."

U Upravi sjedi i Zvonko Ljutić, koji je istovremeno i jedini direktor NTH AG. Sa sjedištem u Bernu, NTH je u određenoj mjeri kao pauk u mreži, jer za razne davatelje usluga s dodatnom vijednosti obavlja tehničku infrastrukturnu službu. Njezin centar podataka nalazi se u Hardturmstrasse u Zürichu. Marcel Manz pak radi kao direktor tvrtke za međunarodnu NTH Grupu, koja se sastoji od 11 ovisnih društava (društva kčeri) s 250 zaposlenih. Samo u Hrvatskoj i Srbiji, nalazi se oko 100 ljudi u "Pozivnom centru“ i drugim odjelima.

Ljutić navodi: "Poduzeća koja vodim zauzimaju na tržištu masovnog SMS slanja, pozivnih centara i mobilne uplate širom Europe vodeću poziciju. U skladu s tim, predpostavljam da se među našim mušterijama pored velikih tvrtki kao što su to COOP, "20 minuta“ ili Pošta, nalaze i ponuđaći usluga s dodatnom vrijednost."

Piše: Michael Soukup, 12.12.2014.
Redaktor Inland, Tagesanzeiger

http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Big-Business-mit-SexAbos/story/29453990

*****
Prije prilično točno 4 godine, objavili smo pismo Marije Kuharić o tome kako tvrtka NTH medija (Zvonka Ljutića) izvlači novac iz džepa naivnim Hrvatima služeći se uslugama koncesionara 060 i tzv. mobilnim marketingom. Članak smo morali maknuti sa stranice, jer nam je g. Ljutić, preko svoga odvjetnika, zaprijetio tužbom. Poslije smo ustanovili da su i svi drugi portali koji su donijeli izvještaj o firmi NTH, napravili isto, očito pod istom prijetnjom. U Hrvatskoj jedino Slobodna Dalmacija nije maknula članak Slobodna Dalmacija

 

    14.03.2015.