Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Najava prosvjeda branitelja u Puli

U nedjelju 30. siječnja 2011. godine će Udruga Zavjet organizirati prosvjed u povodu uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde na tlu Bosne i Hercegovine, a koji još uvijek, potpuno nedužan, leži u zeničkom ekstradicijskom zatvoru.

Mirni prosvjed solidarnosti će se održati u dvorištu crkve Sv. Antuna u Puli s početkom u 11 i 30 sati, a trajat će do 11 sati i 55 minuta.


Biti će to prosvjed koji će na civiliziran način, šutnjom, iskazati svu ogorčenost branitelja postupcima hrvatskih vlasti prema onima koji su im omogućili da vode skrb o hrvatskim nacionalnim i državnim interesima. ‘Slučaj Purda’ je samo jedan u nizu skandaloznih postupaka i propusta struktura vlasti RH spram Domovinskog rata i braniteljske populacije u posljednjih desetak godina.

Zato će prosvjed biti okončan u PET MINUTA DO DVANAEST kako bi se na simbolički način ukazalo vladajućim i oporbenim strukturama u RH koliko je još vremena preostalo da se konačno stane na kraj zaboravljivosti i indiferentnosti prema svima onima koji su poginuli ili dali dijelove svoga tijela i zdravlje za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Nedopustiva je bilo kakva ‘trgovina’ između RH i RS u kojoj bi ‘moneta za raskusuravanje’ trebala biti braniteljska populacija. Napominjemo da za nas ne dolazi u obzir politika koja vodi izjednačavanju krivice za izbijanje rata. Točno se zna tko je 1991. godine bio agresor, a tko se je morao braniti i to gotovo goloruk i pod sankcijama međunarodnog embarga kupovanja oružja.

Upozoravamo Predsjednika Republike Hrvatske, Vladu i Sabor RH da ih ovakvi slučajevi, poput uhićenje našeg suborca Tihomira Purde, ne bi smjeli čuditi ako ih promatraju u kontekstu kontinuiranih izjava srbijanskog predsjednika Tadića o ‘Oluji’ kao ‘zločinačkom poduhvatu’ i/ili predsjednika SDSS-a Stanimirovića za kojeg smo mi Hrvati započeli rat!?

Svaka normalizacija odnosa između Hrvatske i Srbije moguća je jedino ako se zna tko je bio agresor i osvajač, a tko se morao braniti od agresije i ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti vlasite države. Zato je neumjesno i povijesno netočno uspoređivati normalizaciju njemačko – francuskih odnosa sa hrvatsko – srbijanskim jer ni kod Nijemaca baš kao ni kod Francuza nije upitno tko je započeo rat, a tko se branio! Na to valja uvijek iznova ukazivati kako domaćoj javnost tako i ‘međunarodnim centrima moći’ i njihovoj javnosti.

Na skup su pozvane braniteljske udruge iz Domovinskog rata kao i svi ostali građani koji žele iskazati svoju solidarnost sa Tihomirom Purdom, kao i svoje nezadovoljstvo nemarom i nebrigom Hrvatske države za svoje branitelje!
Na skupu nisu dozvoljeni nikakvi stranački barjaci već samo oni braniteljskih udruga, postrojbi hrvatskih oružanih snaga i stijeg Republike Hrvatske!

Za Udrugu hrvatskih branitelja ‘Zavjet’ ŽI
Ninoslav Mogorović, predsjednik

    29.01.2011.