Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Priopćenje udruge Zavijet!

Svojom izjavom beogradskoj Politici kako Srbi nisu započeli rat sa Hrvatskom Vojislav Stanimirović, predsjednik parlamentarne stranke SDSS i njezin donedavni zastupnik u Saboru RH, vrijeđa i blati ne samo desetke tisuća poginulih, ranjenih i nestalih u Domovinskom ratu već krnji dignitet i ugled Republike Hrvatske plasirajući ovu notornu protuhrvatsku i velikosrpsku laž.

Imputirajući našoj Državi odgovornost za izbijanje rata između Srba i Hrvata 1991. - 1995. godine on izravno negira od Hrvatskog državnog sabora 13. listopada 2000. izglasanu Deklaraciju o Domovinskom ratu u čijoj preambuli stoji '…da je na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u Republici Hrvatskoj…'!
Kako je ta Deklaracija od Sabora konsenzusom izglasana za vrijeme koalicijske Vlade Ivice Račana držimo da je ona trajno obvezujuća i neupitna za sve parlamentarne stranke u Hrvatskoj!

Braniteljska udruga „Zavjet“ zahtjeva od najviših državnih tijela RH, da najenergičnije osude izjavu predsjednika SDSS-a, koalicionog partnera aktualne Vlade, zatražite javno i nedvosmisleno distanciranje od takvog stava te ispriku predstavnika SDSS-a u Saboru RH pred sveukupnom hrvatskom javnošću pa i pod cijenu njihovog izlaska iz Vlade!

Kako se u ovom slučaju radi o nacionalnom i državnom interesu Republike Hrvatske, a koji je iznad partikularnih stranačkih interesa, očekujemo da se i oporba javno distancira od bilo kakve suradnje sa tom strankom u koliko ona ne bude spremna ispuniti ova minimalna očekivanja hrvatske javnosti!

Gospodo, uvjereni smo da ste svjesni činjenice kako ove svoje časne dužnosti, na koje ste izabrani demokratskim putem, ne biste obnašali da je Stanimirovićeva koncepcija pobijedila u Domovinskom obrambenom ratu! Želimo naglasiti kako se mi, hrvatski domoljubi i branitelji, nismo borili za nikakvu i ničiju vlast već za suverenu i samostalnu hrvatsku državu te slobodu hrvatskog naroda i svih ostalih građana u demokratski ustrojenoj RH! Jednako tako smo uvjereni da vi jako dobro lučite razliku između vlasti, koja je prolazna, i države koja je trajna kategorija! Zbog toga očekujemo od vas da u ovom slučaju postupite državnički!
 
Udruga „Zavjet“
predsjednik, Ivan Rašić, brigadir  

    10,11,2010.