Uvodnik | Biografija | Requiem za predsjednika | Siromašni predsjednik | Ante Gotovina | Bruno Bušiæ | Zvonko Bušiæ 

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Hrvati u BiH | Istina o Hrvatskoj | Hrvatska ljevica | Ashdown i salveta | dr. Šimun Šito Æoriæ    
 

     HKZ u Švicarskoj

 

     HOUS - Hrvatski ognjištari u Švicarskoj

 

Kod nas možete čitati ono što portal croatia.ch ne želi objaviti

24. svibnja ove godine croatia.ch portal zaprimio je e-pismo više obitelji iz župe Solothurn koju poslužjue fra Šimun Šito Ćorić, ali ga ne želi objaviti. Opravdanje je više nego smiješno. Vidljivo je da se croatia.ch portal stavio na stranu hrvatskih klevetnika i time služi nečastivim silama koje djeluju na principu posvadi pa vladaj.
Pročitajte cijelu korespondenciju između gospođe Jurčević i urednika portala Mire Grabovca.

Otvoreno pismo Marijanu Jakopović
koje portal croatia.ch ne želi objaviti

From: Ana Jurcevic
To: urednistvo@croatia.ch
Sent: Wednesday, May 24, 2006 3:10 AM
Subject: Otvoreno pismo gospodinu Jakopovicu

Postovani gospodine Jakopovicu,

Izazvani Vasim tekstom od 16.6.2006. u vezi clanka "Hrvati u Svicarskoj", ne mogasmo ostati nijemi. Razumijemo zasto Glas Koncila nije objavio Vase pismo, kao i ostale institucije kojima je upuceno. Jednostavno receno, to je ispod njihovog nivoa, jer tekst u kojem se spominje sta "narod prica", nije dostojan da se o njemu prica, a kamoli da se objavi. Medjutim Ml, nizi nivo, ne mozemo ostati gluhi na to. Jako nas vrijedjaju Vase rijeci sto se tice naseg misionara fra Site Corica i nase (I VASE!)! Hrvatske kuce u Oltenu.
Sramotno je to sto mislite i pisete o njemu. Njegova naobrazba, poslovi koje obavlja, sva njegova djela (knjige, tekstovi, pjesme...) to ne zasluzuju. Ako itko ima pravo o njegovom djelovanju u misiji davati misljenje, onda smo to mi, vjernici u misiji Solothurn i svi oni vjernici iz drugih misija koji su aktivni clanovi nase misije i koji redovito dolaze na mise kod fra Site.
Ponosni smo sto ga imamo, jer on je taj kome se mozemo obratiti u svako doba i za svakojake probleme. Cak i kad je odsutan iz Svicarske i za vrijeme Hrv. hodocasca u Einsiedeln, Sv. mise ne izostaju, a ne mijenja ga nijedam od misionara. Kazete da radi kao misionar 20%. I "Tko to zna osim njega samoga? U narodu se prica..."
Ma otkud Vam to pravo? Zar nije za svaku pohvalu sto sabire zbor od 80 mladih, sto s njima organizira razne nastupe. On ne bi u tom uspio da ga svi oni ne vole i ne postivaju. Znate li jos jednog takvog?
Kako ste i sami aktivni clan u misiji, a "jako dobro" ste informirani o drugim misijama, sigurno ste primjetili da misija Solothurn ucestvuje svake godine i na CROMIN-u. I tu djecu, ministrante, treba sabrati i pripremiti. Njemu i to uspjeva za razliku od pojedinih. Kako u kvizu znanja, tako i u svim sportskim disciplinama, postizu jako dobre rezultate.
Ovo pismo bi bilo predugo kada bi nabrajali sve njegove uspjehe i radove. Uostalom, primate li Vi Movis? Ili mozda mislite da i tu fra Sito nije iskren, da su to sve gluposti?

A sada HRVATSKA KUCA na koju smo isto tako ponosni. Kako je moguce da netko moze pljuvati po trudu jedne cijele misije? Svi zajedno smo svojim prilozima i pozrtvovanim radom doprinijeli da ta kuca postane jedno prekrasno mjesto kojim se mogu sluziti (besplatno) sve hrvatske udruge u Svicarskoj. U Hrvatskoj kuci ne samo da se radi, moli, skupljaju se mladi, odrzavaju sastanci, nego dolaze i ugledne delegacije od kojih dobivamo samo pohvale.
Doista, gospodine Jakopovicu, Vi ste jedina osoba koja je ove "prazne zidine" nazvala nepotrebnima. Od srca vas pozivamo da nadjete vremena i dodjete nekad u ovaj nas "Hram" okupljana gdje se zajedno molimo i druzimo. Vidjet cete da niste u pravu. Dovoljno dugo ste u ovoj lijepoj zemlji, pa ako ste ista naucili i spoznali onda je to kako je tesko, gotovo nemoguce postici i napraviti nesto cime bi se mogli pohvaliti i od cega bi Vasa djeca imali koristi.

Sto se tice dobrotvora kojima se ljudi mogu obratiti u nevolji... Procitajte Movis! Uostalom za rijesavanje duhovnih nevolja su tu i nasi dragi misionari. Zato ih imamo u Svicarskoj. Najiskrenije Vam ih preporucamo. Nemojte blatiti druge, jer svi imaju razlog da budu za nesto blaceni, ali izgleda da pojedinci imaju viska blata pa ga bacaju na druge, umjesto da se pozabave sa sobom.

Na kraju, gospodine Jakopovicu ovim pismom Vam ne zelimo objaviti rat i ne ocekujemo nikakve Vase reakcije. Vjerujte, nisu potrebne. Ovim zelimo pokazati da m, Vjernici misije Solothurn, stojimo iza fra Simuna Site Corica i njegovog rada.

S postovanjem, u ime zupljana misije Solothurn

Obitelji Jurcevic, Mutabdzic, Tomic, Grabovac, Volic, Ivankovic, Marijanovic, Lovric, Zuzak, Ivic, Brisevac. . . .I mnogi drugi, da ne nabrajamo jer bi bio prevelik spisak.


--- Original-Nachricht --

From: "www.croatia.ch" grabovac@***
To: "Ana Jurcevic" < jurana@***
Subject: Re: Otvoreno pismo gospodinu Jakopovicu
Date: Fri, 23 Jun 2006 09:05:58 +0200

Gdjo Jurcevic Vas e-mail je proslijedjen gospodinu Jakupovicu koji ce naravno po svom nahodjenu Vas kontaktirati.
Srdacno i hvala za dopis
Miro Grabovac


----- Original Message -----

From: jurana@***
To: www.croatia.ch
Sent: Friday, June 23, 2006 12:27 PM
Subject: Re: Otvoreno pismo gospodinu Jakopovicu

Postovani gospodine Grabovac
Jel to znaci da ne zelite objaviti ovo nase pismo na Vasoj Web-stranici? Smatram da ne biste trebali konzultirati gospodina Jakopovica da se to pismo objavi. Ovo je ipak otvoreno pismo koje bi svi posjetitelji Vase Web-stranice trebali procitati, kao sto su i njegov tekst procitali.
Hvala na Vasem javljanju,
G. Jurcevic

----- Original Message -----

From: www.croatia.ch
To: jurana@***
Sent: Friday, June 23, 2006 2:52 PM
Subject: Re: Otvoreno pismo gospodinu Jakopovicu

Gdjo Jurcevic dobar dan,
Vi ste mislili da se ovo objavi na hrv. portalu croatia.ch ? Kao repliku? U tom slucaju mi trebali pridrzavati se tocno napisanog teksta gospodina Jakopovica, te navesti sve protuodgovore s dokazima i drzati se samo sadrzaja pisma gospodina Jakopovica i nikako siriti temu tj. pricu tamo gdje se pismo gospodina Jakopovica ne podudara s odogovorom, i sve to potpisano poslati postom na adresu urednistva koju mozete pronaci na web-portalu pod impresium. Obrazlozenje: Replika je odgovor na pisanja s protudokazom ako ga naravno imate. Pisani odgovor i na papiru mora biti radi vjerodostojnosti naime e-mail nije vjerodostojno sredstvo priopcavanja. Primjer od kuda ja mogu znati da Vi stojite iza napisnog e-maila? I cime ja to mogu poslije dokazati? Odgovor je jednostavan, naime nicim . Znaci pismo potpisano, sazeto samo na tocke na koje imate dokaz i odgovore, dokaze i nikako protiv tvrdnje bez dokaza, potpisi i adrese svih koji podupiru Vas prosvjed i urednistvo ce razmotriti repliku tj. dopis te ako ga ocjeni kao vjerodostojan i objaviti. Ja ne zelim da Vi ili bilo tko drugi stekne krivu sliku portala ali to je procedura koja se prakticira u svim ozbiljnim medijima.
Srdacno i zelim Vam ugodan vikend
Miro Grabovac

 

                   

 

 
Prevršili ste svaku mjeru

gospodine Jakopović


 

Miro Grabovac