HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

EU prvenstvo košarke u kolicima

U Švicarskom mjestu Nottwil, poznatom po Švicarskom centru za paraplegičare, održano je od 27. srpnja do 3. kolovoza 2008. Europsko prvenstvo košarke u invalidskim kolicima (B divizija). Nastupile su nacionalne reprezentacije Austrije, Belgije, BiH, Češke, Hrvatske, Litve, Portugala, Rusije, Slovenije i Švicarske. Hrvatska je reprezentacija igrala u grupi s Belgijom, BiH, Rusijom i Portugalom. Zauzela je 4. mjesto sa 2 boda, nedovoljno za ostanak u B diviziji u koju je ušla 2005. godine.
Ulaz u A diviziju izborile su ekipe  Belgije i BiH.
 

Taj važan sportski događaj hrvatski mediji nisu niti najavili, niti ga pratili. Da nije bilo privatnog angažmana gospodina Davora Tušeka (do nedavno trener švicarske nacionalne ekipe košarke u kolicima), Hrvati u Švicarskoj ne bi znali da u njihovoj neposrednoj blizini gostuju  hrvatski sportaši paraplegičari, mnogi od njih hrvatski branitelji. Obavijest o događaju g. Tušek je poslao na internetske stranice Hrvata u Švicarskoj, udruge, mnoge pojedince, te hrvatska diplomatska predstavništva. Usprkos tome, hrvatskih navijača iz Švicarske bilo je svega nekoliko, što je tužno, jer upravo ti ljudi zaslužuju posebnu podršku i pohvalu. 

Napisala Dunja Gaupp

Na prvoj slici hrvatska ekipa na otvorenju (prvi u redu u crvenoj majci, ne pripada ekipi): Ivica Vujica, Ante Štimac, Albert Jurković, Alen Bračanov, Igor Ograjšek, Slobodan Vulić, Eduard Karamatić, Ademir Demirović, Josip Maras, Damjan Lisska, Dinko Štefanić, Nikola Perić, Karlo Šarac i Tomislav Katić.