Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

Priopćenje udruge branitelja "Zavjet" za Istarsku županiju

U Priopćenju s utemeljiteljskog skupa Udruge branitelja 'Zavjet' za istarsku Županiju, održanog 28. listopada o. g., već smo iznijeli naš stav glede, u cijelosti neprihvatljivog, veliko-talijanskog šovinističkog postupka prema gospođi Marizi Labinjan, koja ne može biti ravnateljicom hrvatske škole na talijanskom jeziku samo zato jer je pripadnica hrvatskog naroda.
Na žalost, primorani smo ustanoviti sramotnu činjenicu kako se niti jedna institucija hrvatske države, niti jedan pisani i/ili govorni medij nacionalne razine nije do danas očitovao u svezi tog skandaloznog i nezapamćenog postupka, a koji je u srazu sa temeljnim ljudskim pravima jamčenim Ustavom RH i svim međunarodnim aktima koji ih tretiraju!

Upozoravamo tijela naše Države na činjenicu da smo kao dragovoljci i branitelji iz obrambenog Domovinskog rata spremni danas braniti Ustavni poredak RH svim legitimnim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju i to kako zbog onih naših suboraca i prijatelja koji su dali svoje živote za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, tako i zbog budućnosti, zbog naše djece koja više nikada ne smiju biti diskriminirana zbog svoje hrvatske nacionalne pripadnosti!

Zahtijevamo da sa svojih položaja u ŽI odstupe svi oni koji su izravno ili neizravno umiješani u ovaj slučaj, dakle kako oni koji su operativno odradili da legalno izabrana ravnateljica Mariza Labinjan ne stupi na svoj položaj tako i oni koji do danas nisu čak našli za shodno osuditi ovaj šovinistički i fašistoidni postupak!

Ako naši generali moraju nevini ležati po kojekakvim hrvatskim i europskim tamnicama zbog 'zapovjedne odgovornosti' onda se taj kriterij tim više mora primijeniti i na ovakve slučajeve, kako u političkom tako i pravnom pogledu. Nikakav izborni legitimitet ih od toga ne može štititi jer znamo da je i Adolf Hitler imao izborni legitimitet što ga ne opravdava od političke, pravne i povijesne odgovornosti za postupke među kojima su bili i oni koji su identični ovom novigradskom!

Zbog političke i moralne odgovornosti (i higijene) tražimo ostavku župana Ivana Jakovčića kao i ostavku novigradskog gradonačelnika Antea Milosa!

Pozdravljamo istup predstavnika HDZ-a iz Novigrada i Umaga!

Za Udrugu branitelja 'Zavjet' ŽI
Ninoslav Mogorović, predsjednik

    04.11.2010.