Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling |  HSK CH/FL    

 

     HOUŠ naslovna   

   HKZ u Švicarskoj

 

    

 

 
 Sretan Božić
i obilje Božje milosti u Novoj 2011. godini
svim hrvatskim ognjištarima, ma gdje bili,

želi Uredništvo HOUŠ


 
(23.12.2010.) 


Spomen soba vlč. Ivanu Buriku u Tovarniku

U Vukovaru je 1. prosinca 2010. godine u uredu župana Vukovarsko-srijemske županije gosp. Bože Galića održan radni sastanak na inicijativu Udruge dr. Ante Starčević-Tovarnik.

Sastanku su nazočili vlč. Stjepan Vukovac, tovarnički župnik, načelnik općine Tovarnik gosp. Jakob Asić, predstojnik Županovoga ureda gosp. Marinko Beljo i predsjednik Udruge dr. Ante Starčević-Tovarnik gosp. Antun Ivanković.
 
(05.12.2010.)  Opširnije


Priopćenje udruge "Zavjet" na izjavu D. Kajina

Glupost je opasniji neprijatelj dobra nego zlo, ustvrdit će s razlogom Dietrich Bonhoeffer, jer ona je poseban oblik djelovanja povijesnih situacija na čovjeka, psihološka nuspojava određenih vanjskih prilika gdje svaki jači razvoj izvanjske moći, u pravilu i prije svega političke i ideološke naravi, udara glupošću velik broj ljudi.
 
(05.12.2010.)  Opširnije


Što u mnogočemu ekstremni Ivan Jakovčić može i smije zabraniti?

Neću dozvoliti da se u ovaj slučaj uključe ekstremisti, niti da se napada Benussi. Ona ima pravo mirno hodati Istrom. Ako je nešto bilo krivo u izboru ravnatelja, neka to kažu mjerodavne institucije, rekao je Jakovčić… (Ivan Jakovčić o diskriminaciji Marize Labinjan, 22.11.2010. na Županijskoj skupštini). Ivan Jakovčić, po svom starom običaju, iznova pokušava izvrtati teze i optuživati one koji ukazuju na neprihvatljiv protuhrvatski šovinizam i ekstre-mizam njegovih suradnika iz IDS-a, Talijanske zajednice Novigrada, Talijanske unije i njihovih vanstranačkih save-znika, nazivajući ih ekstremistima koji čak potencijalno ‘ugrožavaju mirno hodanje’ njegove zamjenice po Istri!? (03.12.2010.)  Opširnije


Davor Pavuna - New ager i sotonist?!

Agnostik, katolik, glumac ili sotonist, što je ustvari Davor Pavuna? U jednom je razgovoru izjavio: 
"Ako hoćete za nekoga reći da je showman, da ima više tehnoloških postavki i trikova u medijskom prostranstvu, onda je to sigurno Davor Pavuna, sasvim sigurno". Sasvim sigurno je još nešto. Nije bez vraga kada se jednoj nepoznatoj osobi odjednom otvore sva medijska vrata u Hrvatskoj, kada si dozvoli kritizirati predsjednike vlade i države, a ovi šute, ne reagiraju. Odgovor bi mogao biti u znaku kojeg Pavuna pokazuje na ovoj slici.
 
(19.11.2010.)  Opširnije


Pater Ante Perković svjedok istine o ratnom i poratnom Vukovaru

Pater Antu Perkovića prvi puta sam upoznao u Zagrebu kada je došao na poziv zagrebačke katoličke mladeži govoriti o ratnim i poratnim događajima u Vukovaru. Nekoliko godina kasnije nakon moga preseljenja u Vukovar upravo sam s vukovarskim franjevcima, među kojima je bio i pater Ante, intenzivno surađivao oko promicanja hrvatske kulture u gradu. U Gradu heroju franjevački samostan je oduvijek bio mjesto okupljanja. Taj samostanski prostor posebice je za brojne povratnike postao oaza mira, ali i duhovne i kulturne okrijepe nakon mirne reintegracije.  
(18.11.2010.)  Opširnije


Smijenite Furia Radina sa mjesta predsjednika odbora!

Zahtjev udruge branitelja Zavjet podružnice za ŽI odboru Sabora RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina

Način na koji Furio Radin u javnosti, a u svezi sa slučajem eklatantnog kršenja ljudskih, time naravno i Ustavom jamčenih, prava Marize Labinjan, Hrvatice i hrvatske državljanke, legalno izabrane ravnateljice hrvatske OŠ na talijanskom jeziku iz Novigrada, reagira nije ništa drugo doli čista demagogija.
 
(16.11.2010.)  Opširnije


Priopćenje za javnost Matice Hrvatske ogranak Pazin

Ponukani neviđenim postupkom tijela lokalne samouprave i predstavnika Zajednice Talijana Novigrada prema Marizi Labinjan, koja je redovitim i u potpunosti legitimnim putem izabrana za ravnateljicu novigradske osnovne škole na talijanskom jeziku, želimo joj ovim putem izraziti našu solidarnost i podršku. Naime, do danas nije zabilježen niti jedan nama poznati slučaj u svijetu da se i jednom pripadniku temeljnog naroda, u njegovoj nacionalnoj državi, osporava pravo za obnašanje bilo koje dužnosti, odnosno pravo na rad, jedino i isključivo zbog njegove nacionalne pripadnosti !
(15.11.2010.)  Opširnije


Priopćenje udruge Zavjet!

Svojom izjavom beogradskoj Politici kako Srbi nisu započeli rat sa Hrvatskom Vojislav Stanimirović, predsjednik parlamentarne stranke SDSS i njezin donedavni zastupnik u Saboru RH, vrijeđa i blati ne samo desetke tisuća poginulih, ranjenih i nestalih u Domovinskom ratu već krnji dignitet i ugled Republike Hrvatske plasirajući ovu notornu protuhrvatsku i velikosrpsku laž.
(11.11.2010.)  Opširnije


Vojo, Vojo... 'četnički sroljo'!

Da je laž ključni meritum srbijanskog domoljublja nije tvrdnja koja je potekla od mrskih im susjeda Hrvata, ta 'naučna doktrina' potiče od Srba samih!
A da je tomu tako potvrđuje i činjenica da su naši istočni susjedi prije skoro trideset godina za omiljenog pisca izabrali baš 'neumrlog' Dobricu Ćosića. A nije on tek pisac, Dobrica je i ideolog i tvorac po zlu čuvenog SANU-Memoranduma od kojeg je srpska agresija i potekla. Planski je začeta 1986., nastavila se ratnohuškačkim govorom Slobodana Miloševića na Gazimestanu 1989. g., preko kninskih balvana u jesen 1990., itd., itd…..pa stigla sve do Vukovara i 'Ovčare'!
 
(10.11.2010.)  Opširnije


Dvojica srpskih predsjednika u Vukovaru

Sretnog li hrvatskog naroda koji je i taj sretni dan dočekao: ne manje doli cijela dva srpska predsjednika, dva pajdaša iz netaknutih jugo-obitelji, Joso i Boro (jedan doduše više četničke, drugi više partizanske usmjerbe), u Hrvatskoj, u herojskom, mučeničkom Vukovaru, poprištu veličanstvene hrvatske epopeje. Što će oni tamo? (07.11.2010.)  Opširnije


Priopćenje udruge branitelja "Zavjet" za Istarsku županiju

U Priopćenju s utemeljiteljskog skupa Udruge branitelja 'Zavjet' za istarsku Županiju, održanog 28. listopada o. g., već smo iznijeli naš stav glede, u cijelosti neprihvatljivog, veliko-talijanskog šovinističkog postupka prema gospođi Marizi Labinjan, koja ne može biti ravnateljicom hrvatske škole na talijanskom jeziku samo zato jer je pripadnica hrvatskog naroda.
Na žalost, primorani smo ustanoviti sramotnu činjenicu kako se niti jedna institucija hrvatske države, niti jedan pisani i/ili govorni medij nacionalne razine nije do danas očitovao u svezi tog skandaloznog i nezapamćenog ...
(04.11.2010.)  Opširnije


Borisa Tadića u Vukovaru će dočekat i Vojislav Stanimirović

Ukoliko se želi istinski ispričati u ime Srbije za počinjenu agresiju i brojne zločine nad hrvatskim narodom, zašto gospodin Boris Tadić dolazi u Vukovar čamcem preko Dunava? Želi li se iskreno pokloniti žrtvama, logično je da dođe onim smjerom kojim se iz Srbije dolazilo rušiti, protjerivati i ubijati naš narod.
(31.10.2010.)  Opširnije


Bitka za Odžak

Bitka za Odžak je poznata i kao posljednja bitka 2. svjetskog rata. Za partizansku vojsku u vojnom smislu je bila ono što je za četnike bilo Lijevče Polje, odnosno bitka koja se tamo odigrala nekoliko tjedana ranije. (20.10.2010.)
 
Opširnije


Otvoreno pismo Ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću

Gospodine Ministre
Danas ste, utorak 19. listopada, izjavili kako imate 'potpuno povjerenje u hrvatske suce' te ustvrdili kako oni 'svoje odluke donose neovisno o politici' (HINA)! Nikako ne mogu dokučiti na osnovu čega ste došli do takvog zaključka pa Vas najuljudnije molim, da mi odgovorite, kojim ste se mjerilima, pri formiranju takvog izričitog stava, rukovodili, kako bih se i ja konačno riješio svojih možebitnih zabluda i krivih procjena!? (20.10.2010.)
 
Opširnije


Moguća i jedino pravedna BiH

Treba se oduprijeti malodušju; oduprijeti se tomu da BiH uopće nije moguća; treba se oduprijeti organiziranom kaosu koji se pojavljuje - već nakon netom održanih izbora. Treba zapriječiti moguće (prije nemoguće) - bez velika krvoprolića - odcjepljenje tzv. Republike Srpske. Treba onemogućiti eufemistički građanski koncept u biti totalitarni unitarni koncept države "temeljnoga" naroda - koji i dalje biraju drugima zastupnike.

(18.10.2010.)  Opširnije


Planinarenjem i druženjem  proslavljen Dan neovisnosti

Medvednica - 08. listopad
Dan neovisnosti, građani i članovi UHDDR-a proslavili su Dan neovisnosti na Sljemenu. I članovi bjelovarske planinarske sekcije UHDDR-a obilježili su praznik 2. usponom na Medvednicu.
(09.10.2010.)  Opširnije


Otvoreno pismo Damiru Kajinu!

Dragi Damire,
S jedne strane mi je drago da si barem za neku lustraciju (''IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas da su Hrvatskoj sada najpotrebniji izbori, a nakon njih, kako je rekao, "lustracija HDZ-ovih kadrova te čišćenje svih onih ogrezlih u kriminal" ''!? - Hina, 04. listopada 2010.), dok s druge pak strane žalim što i Ti, 'zmiju kriminala i korupcije udaraš po repu' čime dokazuješ svoju političku i životno - praktičnu nekompetentnost, jer zmija se ne ubija udarcima po repu već joj se treba odsjeći glava.
 
(07.10.2010.)  Opširnije


Kakav "Holokaust", kakvih šest milijuna žrtava "Holokausta"?

Poslije Drugog svjetskog rata su Svjetski Židovi u bivšem konc-logoru Auschwitz postavili spomen-ploču s natpisom: 'Ovdje je ubijeno četiri milijuna Židova...'.
Mnogima je ta brojka bila vrlo sumnjiva, pa su uzeli pisaljku u ruku i počeli računati, počeli istraživati, počeli 'kopati' po dokumentima tog suludog vremena...
 
(06.10.2010.)  Opširnije


Memorijalna utrka Vukovar - Tovarnik

2. Memorijalna utrka Vukovar – Tovarnik
Povodom 19. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika mučki ubijenog 8. listopada 1991. godine.

Datum utrke: 08.10.2010.
Mjesto utrke: Vukovar

(06.10.2010.)  Opširnije 


Strana O1, O2, O3, O4, O5, O6, O7 naslovna