Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling |  HSK CH/FL    

 

     HOUŠ naslovna   

   HKZ u Švicarskoj

 

    

 

 
 


Godina 1941. doista se ponovila!

Revizija četništva….?

Evo kako vlasnik izdavačke kuće ‘Profil’, Daniel Žderić hvali jedno od svojih izdanja:
«Od Hrvatskih, knjiga koja mi je posebno draga je '41.-godina koja se ponavlja' Slavka Goldsteina.
Iako tužna, ta knjiga govori i o životnoj radosti i bez obzira na tešku temu, dosta je široka, a pisana je zanimljivo i s mnogo emocija. Smatram je jednom od rijetkih knjiga u nas koja je na svjetskoj razini."

  (30.06.2010.)  Opširnije


Veliko latinično slovo "U" nije fašistički nego antifašistički simbol Hrvata

Simbol latiničnog slova "U" nastao je kod zastupnika Hrvatske stranke prava, zagrebačkog odvjetnika doktora Ante Pavelića. Bio je nazočan na skupštinskoj sjednici u Beogradu, 20. lipnja 1928. godine, kada je kraljevski agent Puniša Račić u beogradskoj skupštini počinio naj-veći zločin nad zastupnicima HSS-a gdje je teško ranjen i hrvatski narodni tribun, predsjednik HSS-a Stjepan Ra-dić, koji je od tih rana umro u Zagrebu 28. kolovoza iste 1928. godine. Povratkom u Zagreb popularni odvjetnik dr. Ante Pavelić odlučio je sa svojim prijateljima organizirati Hrvatski oslobodilački pokret, pod nazivom "Ustaša" i za simbol tih pripadnika uzeo je veliko latinično slovo "U", prvo slovo tih svojih Ustaša. Tako je veliko latinično slovo "U" postalo simbolom protiv srpskoga fašizma i četničkih zločina nad hrvatskim narodom u Kraljevini Jugoslaviji.   (25.06.2010.)  Opširnije


Hrvatski antifašizam nije isto što i komunistički antifašizam

Politički sustavi se ne dijele na fašističke i antifašističke, nego na liberalne, demokratske, autoritarne, totalitarne. Budući da fašizam sadrži u sebi antikapitalistička, anti-socijalistička, antikomunistička, antiliberalna, antiteisti-čka i anticrkvena obilježja, imamo razne antifašizme, već prema tomu iz kojega se vidika fašizam kritizira. I Staljin i Roosevelt su bili antifašisti, ali je golema razlika među njima. Komunistički antifašizam je sukob dviju totalitarnih ideologija, fašizma i komunizma (iako postoje politološka mišljenja, da fašizam, za razliku od komunizma i naci-zma, nije totalitarna, nego autoritarna ideologija).  
(25.06.2010.)  Opširnije


Dan kultura u Vispu, Wallis, 19. lipnja 2010.
Ein Fest der Kulturen in Visp, Wallis, 19. Juni 2010


U subotu 19. lipnja prije podne bilo je prilično oblačno vrijeme, ali cijeli dan je prošao bez kiše, imali smo sreću, jer zadržavanjem lijepog vremena broj posjetitelja se po-većao. Kao i u zadnjih nekoliko godina i ove godine smo mi Hrvati kao nacija sudjelovali sa našim specijalitetima na dva štanda, jedan sa našim hrvatskim kolačima i jedan sa hrvatskim gurmanskim specijalitetima i naravno sudjelovali smo sa našim kulturnim programom.  
(21.06.2010.)  Opširnije


Atentat na Mladena Schwartza

Na znanje i ravnanje kameradima i suborcima, prijatelji-ma i znancima te sveukupnom hrvatskom općinstvu:
Dvadesetak dana post festum, nakon što sam se već poprilično oporavio, a ne želeći odmah nakon dogođaja stvarati buku, hoću vam sada priopćiti kako je na mene i Anu Lučić u četvrtak, 27. svibnja 2010 godine (samo par dana nakon mojega opširnog interviewa za hrvatski kru-goval u Torontu), izveden mučki, podmukli, zaplotnjački, kukavički napadaj. Dogodilo se je to kada smo napuštali proslavu Dana hrvatskih oružanih snaga kao gosti drago-voljaca zagrebačkoga poduzeća Vodoopskrba i Odvod-nja. Gurnuli su nas s leđa u času kada to baš nikako nismo mogli očekivati.   
 (17.06.2010.)  Opširnije


ICTY - Kako je tužiteljstvo krivotvorilo istinu

Nakon što su, koncem 2004. godine, sve optužnice po-dignute, a ICTY počeo primjenjivati svoju izlaznu strate-giju, vidi se koliko su u pravu bili profesori međunarodnog prava Alain Pellet i George Abi-Saab kad su na samom početku upozoravali na loše pravne temelje ICTY-a. Sada je posve očito da je takva pravda bila „skupa, spora i ne-pravedna“, da je „u tužiteljevim rukama koncentrirana prevelika moć“ i da zapravo nije bilo instance kojoj je dužnost „utvrditi istinu“. Jer ako je tužitelj taj koji odlučuje koje će se istrage voditi, tko će biti optužen i kako će se kvalificirati djela, jasno je da se međunarodna pravda nalazi u njegovim rukama.    (15.06.2010.)  Opširnije


Udbaške metode Tihomira Nuića (2)

Do kraja 1988. nitko za njega nije znao, bio je jedan od mnogih anonimnih članova društva. Udbašima i doušnici-ma bilo je, prije nego nama drugima, jasno da je nasta-nak hrvatske države samo pitanje vremena, pa su aktivi-rani svi žbiri među iseljenicima. Tako i Tihomir Nuić istu-pa iz anonimnosti i šalje svoj prvi, tada još bezazleni, prilog za Društvene obavijesti, pa onda još jedan. Potom piše vodstvu udruge hvaleći sadržaj lista, uz dodatnu „dobronamjernu“ kritiku za nehrvatske riječi, velikodušno nudeći svoju pomoć i suradnju, ali odbija se kandidirati na predstojećem 17. Saboru HKZ 1989. g.
  (10.06.2010.)  Opširnije


Hrvatskoj i svjetskoj javnosti na znanje

Pismo Mile Pešorde poslano na:

HINA, Zagreb
Glavni i odgovorni urednik
Dati na znanje:
Uprava
Nadzorni odbor
- Javnost hrvatska i svjetska -

Predmet: ispravak HININA lažnoga i netočnoga navoda glede sadržaja tužbe protiv klevetnika i osuđenika P.Matvejevića.  (08.06.2010.)  Opširnije


Čuti će se glas i krik svih šuma, ponora, rijeka...

Sigurno će jednom čuti glas i krik svih šuma, ponora, rijeka, dubina Jadranskog mora, jame Golubinjače kraj ličkog Srba koju ne istražuju i ne postavljaju barem križ ili bilo kakvo drugo spomen obilježje, već zlikovcima, njezinim punjačima nevinim civilnim žrtvama, poput zloga tata, lupeža kakvoga, prenamjenjuju državne novce za obnovu spomenika u slavu fašističkog genocidnog zločina, pa sve do Vukovarskih, Srebreničkih i brojnih inih jama, jama, jama...  
 (07.06.2010.)  Opširnije


Proljećarsko Karađorđevo se vraća!

U Hrvatskome Saboru se ne vidi više niti jedan državo-tvorni Hrvat. Jedini za kojega bi se trebalo vjerovati je predsjednik HSP-a koji se zove Srb češkoga podrijetla. Nema nikakve razlike između HDZ-a i SDP-a kao i njihovih koalicija. Nasljednica Ive Sanadera postala je lutka u anglosaksonskim, eurounijaškim rukama.
  (07.06.2010.)  Opširnije


Balkanija - nema rikverc! Obečana zemlja za globaliste

Za one koji su zaboravili kako se živjelo u Jugoslaviji, pa čeznu za nekom novom tvorevinom sličnog tipa, donosi-mo fotografije sadašnjice iz zemalja "budućnosti" koje će tvoriti novu, globalnu, zemlju snova - Balkaniju, iz koje "nema rikverc". A onda, snađi se druže, tko umije, njemu dvije! Valjda niste baš sve zaboravili? Pripremite vašu djecu na ono što ih čeka u globalnom svijetu budućnosti!
 (05.06.2010.)  Opširnije


Daniel Estulina u parlamentu EU razotkrio Bilderberg Grupu i Masone

Zapamtite dobro datum 01.06.2010., jer je na taj dan "teorija zavjere" o stvaranju Novog svjetskog poretka po-stala ozbiljna politička tema i nepobitna činjenica. Za to je zaslužan američki pisac Daniel Estulin, koji je svojim govorom u Europskom parlamentu otvorio novu stranicu organizirane borbe protiv novog svjetskog totalitarizma.
 (05.06.2010.)  Opširnije


Srbokomunističko blaćenje Mile Pešorde

Ako Hrvati dopuste da im Matvejevići nekažnjeno blate domoljubne intelektualce, Britanci će tada odista i uspjeti da im u buduće srpski predsjednici postanu najutjecajniji glas u velikosrpskoj regiji. Komunističko-jugoslavenski lešinari iznova su napali Milu Pešordu. S naslovom član-ka "Nacisti su nevini, samo je Matvejević kriv" objavlje-nom u "Jutarnjem listu" od 26. svibnja javno tetošeni i time protežirani pisac Miljenko Jergović besramnim na-slovom svoga članka javno se legitimirao kao jugoslaven-ski komunistički ljevičar, koji nastoji subverzivno delegiti-mirati pravni poredak Republike Hrvatske: on brani od Vrhovnog suda za klevetu osuđenoga jugoslavenskog komunističkog ideologa Predraga Matvejevića 
(04.06.2010.)  Opširnije


Masmedijska Huda jama

Pred nama novi odredi toljagaša, zasada samo verbalno-julaških, pripravljeni stoje i neke nam nam sofisticirane Dakse, Srebrenice i Jazovke, i Barbarine rovove, kroje zaprječujući Hrvatskoj slobodan i suveren ulazak u Euro-pu, u svijet. Upravlja li njima „ludost Zloga“, ili tek osvet-ništvo jugomanskoga „doglavnika“ zemaljskoga, teško je to reći, ali nadaje nam se spoznaja kako je nevidljiva cr-na ruka, istovjetni zloduh antikroatizma i prijezira demo-kršćanske Europae, pomogla ispisati god. 1902. nacifa-šističku prijetnju o „istrazi“, istrjebljenju Hrvata, četolizni pamflet „Naši talibani“ P. Matvejevića u „Jutarnjemu listu“ 2001. i Đilasov partijaški poziv na borbenu mržnju prema slobodarskim Hrvatima i svim drugim protivnicima (staljin-skoga) jugokomunizma, „Plemenitu mržnju“, u „Borbi“ 1942, poziv završen bleiburškim democidnim pirom.
 (04.06.2010.)  Opširnije


Kemoterapija - jedini spas???

Godinama se ljudima govori da je kemoterapija jedini način da se pokuša („pokupšati" je pravi izraz) eliminirati  rak. John Hophins tvrdi da postoje i drugi načini. Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?
1. Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. One se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici, nakon terapije, kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, to samo znači da se testom ne mogu identificirati, jer im je broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.
 (03.06.2010.)  Opširnije


Golub mira u četničkoj jazbini

Gledam sinoć tv-dnevnik 'naše' dalekovidnice i slušam prvi, posprdno-ironični komentar urednika Zorana Šprajca rođenog kao Jovanović(?), parafr.: Što će sad reći HDZ-ovi jastrebovi nakon što 'naš' bjeloglavi golub mira doleti u Banja Luku?
 (01.06.2010.)  Opširnije


Ne zatvarajte na otok Sudca, njemu je i planet premali

Kako komentirate nove postupke crkvene hijerarhije prema vlč. Zlatku Sudcu?
- Nažalost, nije to nešto novo, Zlatko već duže nosi taj križ koji mu, eto, postaje sve teži. Međutim, kako je riječ o hijerarhijama i kako od njih češće znade narod zabolje-ti glava, ja bih najprije, ako mi dopustite, kratko prenio u ime Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) ovo najnovije u „civilnoj hijerarhiji“, o toj optu-žbi predsjednika Josipovića protiv Hrvatske u Sarajevu.
 (27.05.2010.)  Opširnije


Dan antifašističke borbe i promjena Ustava RH!?

Evo što stoji, crno na bijelo, zapisano u hrvatskom Usta-vu a Ustav je najviši zakon svake pa i ove, uistinu, jadne države: «Dan antifašističke borbe je državni blagdan u Republici Hrvatskoj koji se slavi 22. lipnja. Obilježava se u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. kad je u šumi Brezo-vica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva anti-hitlerovska postrojba u tadašnjoj okupi-ranoj Europi».
 (24.05.2010.)  Opširnije


Dosta diktatu Furia Radina koji od republike Hrvatske želi napraviti državu nacionalnih manjina!

Furio Radin, kao zastupnik talijanske nacionalne manjine u hrvatskom Saboru, već godinama vodi otvoreni, katkad više ili manje zakulisni, podmukli 'rat' sa Republikom Hrvatskom glede njezina suvereniteta u Istri. Da, upravo tako – on se naime ne bori za manjinska prava talijanske nacionalne manjine već sustavno radi na ukidanju bitnih odrednica državnog suvereniteta RH na svojem teritoriju ponašajući se pri tome kao da je Istra neki kondominij Republike Hrvatske i Italije, a ne neotuđivi i integralni dio hrvatskog državnog teritorija!  (24.05.2010.)  Opširnije


"Bez ruku, bez nogu, bez briga!"

Zovem se Nick Vujičić i slavim Boga zbog načina na koji koristi moje svjedočanstvo, kako bi dodirnuo tisuće srdaca diljem svijeta. Rodio sam se bez udova i doktori nemaju nikakvo medicinsko objašnjenje za ovaj urođeni "defekt". Možete zamisliti sa koliko sam se susreo izazova i zapreka.
Braćo, smatrajte pravom radošću, kad god se nađete pred iskušenjima. Znamo da Bog u svim stvarima čini ono što je najbolje za one koji Ga vole. Ta misao je zaživjela u mojem srcu i usmjerila me prema trenutku u kojem sam shvatio da se loše stvari u našem životu ne događaju zbog sreće, prilike ili slučajnosti. Sada uviđam da se Bog proslavlja tako što me koristi ovakvog kakav jesam i na načine na koje se drugi ne mogu koristiti.
 (23.05.2010.)  Opširnije


Istini nema mjesta u medijima i podaničkoj politici

Uoči 14. svibnja, rođendana prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, razgovarali smo s njegovom suprugom gđom Ankicom Tuđman, koja otvoreno govori o Prvom predsjedniku, o podaničkoj politici, o Mesiću, Sanaderu, Dodiku, Josipoviću i Tihiću, o zagrebačkom trgu za šetnju pasa, o odnosu s HDZ-om i o svojoj velikoj ljubavi - Zakladi Za djecu Hrvatske. (17.05.2010.)  Opširnije


Danas na Bleiburgu obilježena 65. obljetnica velike tragedije hrvatskog naroda

Svečanom svetom misom danas je na Bleiburškom polju odana počast hrvatskim civilima i vojnicima ubijenima na kraju Drugog svjetskog rata, a potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak pritom je naglasio da Bleiburg nije mjesto politizacije već mjesto na kojem se odaje počast svim nevinim žrtvama koje su stradale u bezumnom ludi-lu fašističkog i komunističkog, ideološkog i rasističkog nasilja. (15.05.2010.)  Opširnije


Vojislav Stanimirović nikako da uđe u fokus "suočavanja s prošlošću" i "dokazivanja nevinosti"

Evo je tjedan dana prošlo od obilježavanja 30. travnja i 339. obljetnice glavosjeka Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana kad je obezglavijena hrvatska kulturna i politička elita, ali i od obilježavanja 15. obljetnice oslobađajuće akcije Bljesak, kad smo 1995. oslobodili zapadnu Slavoniju od velikosrpske agresije. (14.05.2010.)  Opširnije


Uklonimo komunističkog diktatora Tita iz Zagreba i Hrvatske

Pozivamo Vas na četvrti veliki javni prosvjed kojim u duhu Rezolucije Vijeća Europe o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima, Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi zločina komunističkog poretka u Hrvatskoj te Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu, tražimo povratak imena Kazališni trg zagrebačkom trgu nazvanom imenom komunističkog diktatora Tita. (03.05.2010.)  Opširnije


Što rade s našom djecom?

Uz besramne plakate i brošure izložene po čekaonicama brojnih službi za školsku medicinu, uz nemoralna predavanja po mnogim školama gdje se poticalo na razne grijehe na seksualnom planu, pa i protiv Božjeg dara roditeljstva, uz poticanje na iste takve grijehe preko nastavnih programa, udžbenika i radnih bilježnica biologije i nekih drugih predmeta, pojavio se je još i novi problem, a to su kampanje HPV vakcinacije djevojčica.
 (02.05.2010.)  Opširnije


Strana O1, O2, O3, O4, O5, O6, naslovna 

      

    

pišite nam na
urednistvo-hous (at) hrvati-amac.com


     ŽUTA VRPCA
je izraz nade u povratak iz Den Haaga svih nevino optuženih Hrvata

Opširnije


Hrvati iz Švicarske diskutiraju na
HOUS forum


 
 
Pavo Čošković


   NOVO!
  
Humor i slično


HRVATSKE JUDE
Stipe Mesić
Komunistički mrak Mesić
a
Skrivena suradnja
 

DETUĐMANIZATORI
i klevetnici u CH

Nuićeva Herceg Bosna
Protiv Thompsona u CH
Protiv Thompsona u CH2
Marijan Jakopović
Skrivene snage i iseljeništvo
Vrijeme klevetnika i farizeja
Prevršili svaku mjeru Nuić, Jakopovic, Rajčić
Dragica Rajčić
I opet Tihomir Nuić

Nuić kontra Gaupp


HRVATSKI OGNJIŠTARI
Thompson u Zagrebu
HR branitelji invalidi u CH
Mesiću, bolje šuti murdo!
Ivan Rakitić
Mappes-Niediek
Ante Gotovina
nogomet
Dayton
10 godina Oluje
Manipulator-Hämling


Hrvatska kulturna zajednica u Švicarskoj i Društvene obavijesti
Da nije HKZ...
Zdravko Tomac_1
Zdravko Tomac_2
HKZ u MATICI
Tito krvnik
Hrvatski neprijatelji
APEL HKZ - povucite optužnice


Hrvati u Wallisu, CH
Susret s fra Jems-om
Hrvati Oberwallis
Dječji karneval Vallis
Dragulj-Edelstein


HRVATSKA
Srbobran u Zagrebu


Interviews


dr. Miroslav Tuđman
prof. Zdravko Tomac
Šimun Šito Ćorić
Kardinal Vinko Puljić
Miroslav Međimorec
 
Jerko Runje


Potražite u Registru