HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

Arena i Brena - što se drugo može očekivati od Kajina!?

LEPA BRENA U ARENI ?
Još jedna „bomba“ uznemiravanja?

Već par dana stoji najava na ovom portalu Breninog nastupa u Areni Zagreb i mogućeg nastupa u Areni Pula. Šutnja nije moguća. Ni zaborav. Ne želim Brenu u hrvatskim Arenama, ne prihvaćam „mir - nitko nije kriv“. Da smo se razišli bez žrtava bila bi druga priča.

Brena u vojničkoj odori. Vojske koja je napravila tolike zločine i razaranja na prostoru Hrvatske, vojske s fašističkom idejom osvajanja, prisvajanja i protjerivanja.
Brena na koncertu u novosagrađenoj rukometnoj Areni za koji su sredstva izdvojili građani Hrvatske. Brena na koncertu u pulskoj Areni u kojoj je zabranjen koncert hrvatskog pjevača koji je branio Hrvatsku od vojnika koje je Brena svojom posjetom ohrabrivala i davala podršku.

I jedna i druga Arena u vlasništvu su hrvatskih građana, jednu su gradili svojim novcem drugu svojim novcem čuvaju od zuba vremena.

Ovo je svakako političko pitanje. Ovo je i pitanje gdje je stigla hrvatska kultura i obrazovanje? Koje su posljedice zajednice naroda Jugoslavije po hrvatski narod ?
Od kada se Hrvatska obranila od agresije Srbije naši političari i kulturnjaci ne usude se okrenuti prema zapadu. Oni se boje zapada, nisu spremni, obrazovani, nemaju potrebne vještine. Za poplavu cajki nije potrebno obrazovanje, glazbena kultura, građanski odgoj. Dovoljna je birtija čaša, flaša i raspašo.
Da se usude okrenuti prema zapadu trebali bi prihvatiti činjenicu da trebaju učiti.
Ovako idu linijom svoje važnosti. Zamislite važnih političkih pregovora u regiji. To su izbjegavali i komunističke vođe Jugoslavije. Za njih je savez s Albanijom bio nezamisliv. I njima je bio važan prestiž, dokazivanje uspješnosti.

Koju uspješnost danas pokazuje Hrvatska na ovoj razini. Hrvatski političari utapaju nas u balkansku regiju u kojoj Hrvatska nije bila ni u vrijeme Jugoslavije.
Hrvatski kulturnjaci dovode „hej cale hej, čaše lomim ruka mi krvava“. Nismo mi, to je tržište? Pa gdje ste onda vi koji raspolažete sa sredstvima proračuna?

Za više trebaju drugi ljudi.

Na kraju ovo može biti jedna od „bombi“ s kojom se neprekidno uznemirava hrvatska javnost, baca u očaj branitelje i domoljube. „Vrč ide na vodu dok se ne razbije“.
Treba voditi računa i da su to „bombe“ koje ne potiču obnovu suživota na ovim prostorima.

Marija Slišković
Četvrtak, 11.12.2008.