HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

Treba zabraniti nastup Marka Perkovića u Dietikonu!


"Nacionalistički hrvatski pjevač Marko Perković hoće nastupiti u Dietikonu" piše "Švicarska komisija protiv rasizma" i savjetuje općini da mu zabrani nastup.
Zahtjev je obrazložen već standardnim stereotipom o Hrvatima Ustašama, Jasenovcem kao logorom smrti za Židove, Muslimane i Srbe. Do riječi je došao i nezaobilazni Efraim Zuroff. Ništa novo, pa znamo da Židovi i Srbi koriste svaku priliku da nas prikažu kao naciste, krvožedne i zaostale ognjištare. Ima međutim nešto što ovaj slučaj oko Thompsonovog nastupa u Švicarskoj razlikuje od drugih sličnih po svijetu.

Zahtjev za zabranom nastupa napravio je predsjednik "Eidgenossische Rassismuskomission" prof. Georg Kreis. Kao takav on bi morao biti dobro informiran o stvarnom stanju stvari, što on i potvrđuje kada doslovice kaže da "se kod svojih hrvatskih poznanika raspitao i da su se ti jasno distancirali od Perkovića, premda taj više ne nastupa tako radikalno kao do sada". I dalje: "Hrvatski zemljaci, koji zbog straha od represalija žele ostati anonimni, potvrđuju da se Perković prošlih godina povukao. Problematično je to što kada Perković pjeva o Hrvatskoj, on ne misli na današnju Hrvatsku. U pjesmi "Lipa li si", Perković pjeva o "ponosnoj Herceg-Bosni" koja je dio Bosne i Hercegovine". To po mišljenju g. Kreisa "ide daleko preko uobičajene mjere navodnog patriotizma".

Tko je gospodin Georg Kreis? Tko su njegovi hrvatski poznanici? Kakvi su to Hrvati koji šire neistine o Hrvatskoj i onda se navodno boje represalija? Vesna Polić ("proslavila" se tužbom protiv Hrvatske kulturne zajednice) i Georg Foglar (na slici) Hrvatima u Švicarskoj nisu nepoznati (članovi su "Hrvatskog kulturnog kluba" iz Badena), ali je manje poznato da im je vjenčani kum upravo gospodin Georg Kreis, a na vjenčanju se okupili gotovo svi tužitelji Hrvatske kulturne zajednice. Zato je vrlo vjerojatno da su informacije o Thompsonu, ustašoidnim Hrvatima i Hrvatima iz BiH, koji nemaju pravo svoj komadić zemlje na kojoj stoljećima žive, zvati Herceg-Bosnom, došle od tih ljudi.

Ne treba se bojati Srba, treba se bojati hrvatskih Juda!

M. Filipovic

http://www.20min.ch/news/zuerich/story/18443782