Uvodnik | Biografija | Requiem za predsjednika  | Siromašni predsjednik |  Ante Gotovina | Bruno Bušić | Zvonko Bušić 

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum | Hrvati u BiH | Istina o Hrvatskoj | Povjesna istina | Ashdown i salveta |  Tito krvnik    
 

     Miroslav Međimorec

 

    

 

SDP-ove smicalice s lažnom kumicom

 "O Hrvatskoj odlučujemo mi koji tu živimo, a ne oni izvan nje", kaže predsjednik SDP-a Zoran Milanovic
 

U predizbornom spotu SDP-a lažna kumica s Dolca pravi bedake od gledatelja i ruga se iseljenicima. Izmišljena kumica kaže: “Ja Sam Jadranka Puž i prodajem na tržnicu. Rođena sam i živim u Hrvatskoj gdje uredno plaćam porez. Nije lako, ali ne žalim što živim tu, jel silno volim ovu zemlju. Moja sestra Barica također. I sad bi neki koji nemaju pojma kako se ovdje živi odlučivali kako ću ja živjeti! E baš zato ću izaći na izbore!”

No, prava Jadranka “alias” Olga Vuk, ne prodaje na tržnici, a veći dio života, kako potvrđuju i u SDP-u, provela je izvan Hrvatske, jer je s mužem živjela u Srebrenici u BiH, te u Obrenovcu u Srbiji.

Rođena je u Ludbregu, a od muževe smrti, krajem osamdesetih, živi u Hrvatskoj, pa je točna rečenica: “Rođena sam i živim u Hrvatskoj”. Pitanje je, međutim, plaća li doista uredno poreze u Hrvatskoj jer je mirovinu vjerojatno zaradila u Srbiji ili u Bosni, a ona je toliko niska da se na nju ne plaća porez.

                    

    

 
Mišljenje jednoga Hrvata iz Venecuele

Evo ovo pišem tako da znate moju poziciju u vezi izbora što će se održati ovaj tijedan u Hrvatskoj.
Kada čitam ovakve stvari sa-mo mogu se sjetiti koliko su Hrvati iz emigracije radili i bo-rili se da imamo slobodnu Hrvatsku i da je Hrvat vlasnik svoga.
Koliko se novaca skupilo i po-slalo Hrvatskoj da se bori pro-tiv jugoslavenske armije. Koli-ko se hrane, robe i ljekova poslalo preko karitasa u Hr-vatskoj za naše ljude. Kakvu politiku smo svi vodili da se hrvatski glas čuje u svijetu kada su komunisti tukli po Vukovaru ili Dubrovniku.

Znam da Hrvatska ne bi bila slobodna da nisu Hrvati iz Hrvatske se borili i da su svo-ju krv dali za našu Lijepu.
Ali ovo što sada  SPD traži je jako ružno. "Već sam te isko-ristio, sada te ne trebam".

Ja sam Hvat rođen u Venecu-eli prije 44 godine, nikad se nisam bavio sa politikom. Ali volim, branim i ljubim "Moju Hrvatsku". Puno od nas u emigraciji smo ponosni na ono što smo učinili i što još dan danas doprinosimo za Hrvat-sku bez ikakvog drugog inte-resa nego širiti ime Hrvatske po svijetu.

U drugim zemljama može gla-sati emigracija, onda što SDP traži sa ovim potezom? Da se opet dijelimo, da budemo po-svađana braća? Tko će biti Hrvat druge klase? Svaka osoba mora glasati kako mu svijest i pamet savjetuju, ali stalno mora biti nešto na pr-vome mijestu, i to je Hrvatska i Hrvati. A Hrvati smo svi oni što se osijećamo, radimo i smo ponosni da je "Lijepa Na-ša" naša himna, da je Vukovar grad hrvatskih heroja, da je Jadransko more naš ponos u svijetu i da Kardinal Stepinac naš svetac. Nije važno gdje živimo ako znamo ovo. Stalno ćemo biti Hrvati.

Svima onima koji su čitali ovo pismo, oprostite na mojoj salboj gramatici i nadam se da ćete shvatiti što sam htio reći kada sam ovo pisao. 

Pozdrav iz Venecuele.
Josip Hrgetić