HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

Pljačke, ubojstva i manipulacije!
Zašto Sanader postavlja Mesićeve kadrove? Radi razotkrivanja ili prikrivanja?

U tijeku je organizirana pljačka i rasprodaja INE i Brodogradilišta. Zapljusnuo nas je stravičan val kriminala i nasilja, a kreatori kaosa ciljano skreću pažnju javnosti izmišljajući nepostojeće fašiste. Kako bi sakrili još jednu očitu pljačku, režimski se mediji hrabro obračunavaju s nepostojećim neprijateljem. Istodobno glorificiraju i amnestiraju od svake odgovornosti stvarne vladare Hrvatske - komuniste.

Sustavno nam kao uzor nameću krvnika Tita, a kao pozitivne zločinačku zvijezdu petokraku i jugoslavenski partizanski pokret, dok istodobno kriminaliziraju Tuđmana, Hrvatsku i Domovinski rat.

Stoga ne iznenađuju crvena zvijezda, partizanska kapa i zločinac Tito koji su se ukazali u Splitu u režiji nekažnjenih partizanskih zloćinaca i Stipe Mesića. Nije to samo provokacija, uvreda, izazov, ruganje i igranje s našim živcima. To je test vladajućih i provjera dokle mogu ići i koliko je slomljen duh naroda. U gradu Splitu nema spomenika poginulim braniteljima, vlast ne želi vratiti križ na Marjan, ne želi spomenikom obilježiti stravične žrtve komunizma, ne želi postaviti spomenik Tuđmanu niti bilo kako obilježiti Domovinski rat. Dan neovisnosti uopće se ne obilježava, ali vlastodršci namjemo provociraju zločinačkim vampirskim balovima u srcu grada povodom proslave nekakvog partizanskog jugoslavenskog korpusa. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu je slavljena bljetnica jugoslavenske vojske uz nazočnost predsjednika Hrvateke, gradonačelnika Splita i ostalih državnih dužnosnika. Nasuprot tomu, vlast u Splitu ne obilježava niti jednu obljetnicu iz Domovinskog rata. Slavi se država i veličaju obilježja države koja je srušila Vukovar, poklala desetke tisuća Hrvata, slavi se i veliča jugoslavenski diktator krvnik Tito, a na vlasti u Splitu je vjerovali iline - HDZ.

Zašto ne djeluje policija ni odvjetništvo kod pojave jugoslavenskih simbola, makar onako kako uklanjaju hrvatske simbole? Možda čekaju političko dopuštenje za primjenu zakona. Možda dočekaju samoorganiziranje branitelja, invalida, roditelja koje vrijeđaju spomenuta obilježja. Opet smo suočeni s istim zlom: komunjarama pod crvenom zvijezdom, simbolom pod kojim su pobijene tisuće naših suboraca, koji nam se rugaju i provociraju nas dok policija i odvjetništvo šute. Poniženje je došlo do krajnjih granica. Ili će država reagirati ili će preživjeli i poniženi biti prisiljeni sami se braniti od zločinaca koji su već jednom oslobodili Split i Hrvatsku od Hrvata i slobode. Trenutačni predsjednik koji je bio najglasniji u pjevanju ustaških pjesama '91. godine danas kaže: „Mora nas zabrinjavati što se, ne krivnjom mladih, nego krivnjom krivih udžbenika i onih koji su ih pisali, želi krivotvoriti povijest. Danas se mladi pod nacističkim i fašističkim znakovljem pojavljuju u javnosti. Stoga treba preispitati udžbenike jer u povijesti se dogodilo samo ono što se dogodilo i ništa drugo. Nikakvo prekrajanje povijesti, stečena prava ne mogu se oduzimati, povijesne se nepravde moraju ispraviti", upozorio je Mesić prisječajući se borbenog puta VIII korpusa od njegova formiranja 7. listopada 1943. godine. Kakve li podle drskosti, pa tko im smeta ostvariti sva prava u državi za koju su se borili, u Jugoslaviji. Svi udžbenici su još uvijek zatrovani komunističkim lažima. Umjesto istinite i objektivne povijesti zasnovane na činjenicama, Mesić nas opet truje komunističkim lažima. Zato je i moguće da se na spomenutoj akademiji kao gost nakon dugo vremena pojavila Milka Planinc koja je bila na čelu Centralnog koniteta Komunističke partije Hrvatske od 1972. do 1982. godine. To je naša budućnost. Bravo Sanaderu! Živio reformirani HDZ u suživotu s Mesićem i Milkom Planinc.

Mesić se stalno verbalno obračunava s ratnim profiterima, a zapravo sprječava objektivnu istragu svjestan kako bi da smo pravna država, prvo krenuli od njega. Samo ideološki slijepci i profesionalni "antifašisti" ne vide očiglednu spregu organiziranog kriminala s predsjednikom ove jadne i tužne države. Bivši SDP-ov ravnatelj Ranko Ostojić bi, kada bi htio i mogao mnogo reči o sprezi kriminala i Ureda predsjednika. Mesić je otvorio sezonu lova na ljude koji ne žele "proizvoditi" dokumente protiv HDZ-a, Tuđmana i Suška. Jedna od žrtava je na zalost ova mlada žena. Ubojstvo Ivane Hodak po svemu sudeći je državno ubojstvo. Naravno, sve će se brzo zataškati, a istraga će otići u drugom smjeru.

Zato su i dovedeni Mesićevi ljudi na ključna mjesta u policiji. Podsjetimo se jednog objavljenog Petračeva transkripta: "U 22.40 sati Petrač zove Novicu u London na broj ++447790829396. Novica ga pita kako su oni njihovi iz policije prošli. Petrač kaže da je njemu 'super jer je došao i Faber'. Opet je došao Faber zajedno sa šefom Mesićeva izbomog stožera. Čim su sjeli na dužnosti, iako još ne znaju počinitelje ni motiv već su plasirali priču kako nije riječ o mafijaškom ubojstvu. To su ti Mesićevi depolitizirani kadrovi. Imenovani od Sanadera. Tko je ucijenjen, tko umiješan, a tko sljedeća žrtva?

Luka Podrug, Hrvatski list broj 212