HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

Mesić štedi na mrtvima!!!

Na Hrvatskom radiju Mesić je iznio svoj prijedlog štednje novaca. Treba dokinuti svečane vojne pogrebe braniteljima! Dnevno, reče predsjednik, umire njih petorica u raznim dijelovima Hrvatske, a vojska mora slati cijeli vod vojnika i snositi sve nastale troškove od dnevnica, putnih troškova do municije. To je do sada godišnje angažiralo 13 tisuća vojnika, što znaći da je baš tu i mogućnost velike uštede. Reče i ostade živ! Objavljujemo otvoreno pismo Zajednice udruga HVIDR-e grada Zagreba.

OTVORENO PISMO
Povodom Mesićeve izjave

Uz ovakvu izjavu Mesića dovoljno bi bilo samo izreći "Bez komentara", jer takav stav i javno iznošenje morbidnog razmišljanja ništa drugo niti ne zaslužuje. Međutim, normalan čovjek ne može a da se ne propita tko nije normalan u ovoj državi? Tko to nas i kuda vodi? Zašto smo se mi to borili? Pitanja su koja se nebrojeno puta ponavljaju, a odgovori su svakim danom sve poražavajući.

Zaista smo se uspjeli izboriti da hrpa neodgovornih pojedinaca, koja se nametnula kao državna elita, ovu teško stečenu, njima državu, a nama domovinu, dovedu u takav položaj društvene, financijske i moralne krize.

Ponovno nam gospoda predlažu mjere štenje, ali kako nevjerojatno, ne na sebi i svojim primanjima, benificijama, dodatcima na plaću i slično, nego prema braniteljima, jer kakve li ironije oni nisu dovoljno dali za tu elitu, pa im eto treba oduzeti i dostojanstvo.

Slažemo se s mjerama štednje, te bi navjeća ušteda bila ukidanje instutucije predsjednika države, jer ovakva služi samo za skupa turistička putovanja g. Mesića i njegove svite, kao i skupo plaćeno blaćenje države koju zastupa.
Zamislite svekoliko koristi i milionske uštede rasterećivanjem poreznih obveznika da plaćaju nekog ili nešto što ih samo vodi u propast.

Gospodin Mesić želi štedjeti na braniteljima, tako da ne ugrozi svoj komoditet i prijatelje "antifašiste", za koje se u svakoj prilici zalaže da im se doda više, dok istinski branitelji i stvaratelji Hrvatske nemaju niti 1% prava koje i dan danas imaju predsjednikovi pajdaši.

Svojom politikom već osam godina ugrožava Hrvatsku, uporno blateći narod koji predstavlja, svjedočeći protiv njega, namećuću žrtvi osjećaj krivnje, dok svim raspoloživim sredstvima nastoji amnestirati pripadnike agreosra i politike koja mrzi sve što je Hrvatsko.

Na žalost, gospodin koji obnaša funkciju predsjednika države je i vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske, te bi bilo ispravno da kao takav osobno i s dužnim poštovanjem isprati svakog branitelja, no obzirom na lik i djelo dotičnog gospodina koji suze roni na ispraćaju kontroverznih ličnosti zajedno s pripadnicima hrvatskog podzemlja, njegova nazočnost bi samo onečistila svetu zemlju u koju se pokapaju hrvatski branitelji.

Hrvatski branitelji, laka vam bila hrvatska zemlja i pokoj vječni, u kojem više nećete trpjeti nepravdu, a gospoda iz Državne uprave neka razmisle o osnivanju Povjerenstva, koje bi skrbilo o dužnosnicima koje izgube razum na svojim funkcijama, kako bi se izbjegla šteta nastala njihovim djelovanjem.

za Zajednicu udruga HVIDR-a Grada Zagreba

Ivan Pandža, predsjednik

*****

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba sa zgražanjem i ogorčenjem najoštrije osuđuje sramotnu izjavu Predsjednika države Stjepana Mesića o potrebi štednje na pokopu branitelja Domovinskog rata. Ovakvim istupima predsjednik Mesić je grubo kompromitirao političku funkciju koju obnaša.

Zbor ocjenjuje da se radi o nastavku jedne besramne i već uhodane veleizdajničke prakse. Radi se o najbrutalnijem udaru na same temelje hrvatske države. Odricanje počasti onima koji su tu državu stvorili, koji su za nju prolijevali svoju krv i koji su njezin najsigurniji oslonac, predstavlja drski pokušaj prevrednovanja svih vrijednosti na kojima počiva hrvatska država. Vrijeđanje uspomene na heroje hrvatske obrane odraz je istinskog prijezira koji prema njima gaje oni koji ovu državu nikad nisu željeli, koji o njoj nikad nisu sanjali i koji nikad neće shvatiti što nam ona znači.

Najstrašnije je da takve neukusne i morbidne izjave dolaze od predsjednika iste te države i vrhovnog zapovjednika koji bi po logici svojeg položaja trebao skrbiti o braniteljima, o njihovom statusu i društvenom ugledu.

U svijetlu drugih napada na vrijednosti Domovinskog rata razvidno je da gospodari kaosa više ni od čega ne prezaju i smatraju da je došlo njihovo vrijeme.

Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba zato smatra da je krajnji trenutak da se branitelji okupe oko temeljnih vrijednosti koje jamče sigurnost i prosperitet hrvatskog društva i domovine.

U tom cilju Zbor će inicirati sastanak čelnika svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata radi usuglašavanja stavova i poduzimanja zajedničkih akcija.

U Zagrebu, 25. studenoga 2008. g.
Za ZBUDRGZ:
Ratko Dragović Klek - predsjednik