HKZ u Švicarskoj

 Hrvati Amac | Hrvati AMAC forum    
 

      HOUŠ forum

 

    

 

Kajin (IDS) detonator za destabilizaciju Hrvatske

Pazinskog bombaša policija do subote, 13. prosinca, još uopće nije ispitala, a Damir Kajin je samo nekoliko sati nakon tog terorističkog napada, koji se dogodio u praskozorje dva dana ranije, 'znao motive' napada.

Vili Bon pedeset devetogodišnji stanovnik Pazina sa bogatom kriminalnom prošlošću, koji je proveo gotovo dvadesetak godina po zatvorima zbog pljački i trgovanja drogom, očito nevješt u rukovanju eksplozivnim napravama, jer je teže ranjen i uhvaćen na djelu, proglašen je od Kajina fanom Marka Perkovića Thompsona i izuzetno 'dobro obaviještenom osobom' koji je 'znao' da će inspekcijske službe proglasiti dvoranu neadekvatnom za održavanje koncerta MPT-a, a o čemu javnost nije bila informirana. Kajinova teza i poruka je jasna: radi se o obožavatelju MPT-a koji, razoćaran 'neodržavanjem' koncerta postavlja eksploziv u dvoranu gdje se koncerti trebaju održati kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo. Međutim niti koncerti nisu otkazani, niti su inspekcijske službe obavijestile javnost službenim putem da dvorana nije prikladno mjesto iz bilo kojih razloga. Dakle ono što je Bon (i Kajin) 'znao' trebao bi biti motiv za taj napad i Kajin je to 'ekspresno' iznio medijima svega nekoliko sati nakon inkriminiranog događaja. Iako Damira Kajina ne resi posebna inteligencija on takvu politički samoubilačku izjavu zasigurno ne bi dao u eter da nije tog jutra popio pet - šest piva, a što je dvostruko više od njegove redovne jutarnje doze za razbijanje treme i nesigurnosti. Da Damir Kajin nije požurio sa njegovom (IDS-ovom) 'istinom' te prepustio policiji da do nje dođe svojim putem danas bi možda još netko bio u dilemi o stvarnim motivima tog gnjusnog djela.

Ovaj čin terorizma ima nedvojbeno rukopis UDBE i usporediv je sa postavljanjem bombi na Mirogoju i kraj Židovske općine u Zagrebu početkom 90-tih. Poruka je jasna: dolazak Thompsona je za 'multi-kulturalnu' Istru neprihvatljiv jer je njegovo pjevanje 'glorificiranje i poticanje ustaštva', dakle ubijanja i terorizma, a dokaz za to je i ova bomba koju je postavio kriminalac i 'turbo Hrvat' kao 'tipični' predstavnik Thompsonovih obožavatelja (istinski obožavatelji MPT-a koji ne propuštaju niti jedan njegov koncert tvrde da Bon nikada nije bio na nijednom Thompsonovom koncertu!)! Ta teza bila bi, da kojim slučajem počinitelj nije pronađen, reducirana za kriminalca, a pustila bi se verzija kako se radi o braniteljskoj populaciji vičnoj baratanju eksplozivnim napravama. Samo po sebi se razumije da bi Kajina trebala pod hitno ispitati policija (i to na detektoru laži) jer je sam sebe doveo u vezu sa terorizmom, a nije mu ni prvi puta. Možda široj javnosti nije poznato da je taj IDS-ov političar, nakon treće siječanjske promjene vlasti, osobno doveo u Pulu Tomislava Božovića, pukovnika zrakoplovstva bivše JNA, koji je sudjelovao u bombardiranju zračne luke za male zrakoplove u Vrsaru na zapadnoj obali Istre pri čemu je bilo ljudskih žrtava. Poznato je da je taj Božović prijetio kako će srušiti pulsku Arenu u koliko se njegovoj kući sa teniskim igralištima u Štinjanu (dijelu Pule) napravi bilo kakva materijalna šteta. U vrijeme njegovog divljanja ta je kuća noću morala sa svih strana biti osvijetljena reflektorima. Dakle, velikosrpskom teroristu , kao osobi zaštićenoj od saborskog zastupnika Kajina, omogućava se povratak u 'multi-kulti' Istru, a Thompsonu dragovoljcu i branitelju takve Istre niti gostovanje. Ono što se agresoru dozvoljava to se branitelju, ne samo ne dozvoljava, već se ne preže od insceniranja terorizma kako bi ga se diskreditiralo, oblatilo pa čak i kriminaliziralo. Kajin, kao pripadnik vučjeg čopora, optužuje Hrvatsku već godinama da je vršila agresiju na BiH, predsjednika Tuđmana da je vodio dogovornu politiku sa Miloševićem i sve u svemu vrlo je angažiran na diskreditaciji svega onoga na čemu je stvorena hrvatska država, posebice braniteljske populacije. Kada mu se to spočitne onda govori kako je to smiješno jer je on bio sudionik Oluje, međutim istina je da je on tih nekoliko dana bio hrvatski vojnik (umjesto brata) tek nakon što ga je Vojna policija našla skrivenog u štaglju sijena. U Lici je od HV-a bio zaštićen ko' lički medvjed da mu se slučajno ne bi što dogodilo. Do kada će se tom političaru dozvoljavati da blati Državu u kojoj živi, pljuje po njoj, kriminalizira ju, a uz to je uhvaćen i u kriminalnim radnjama vezanim za urbanizaciju neurbanizirane zemlje u Istri.

Za kraj jedna zanimljiva i indikativna priča o tom liku. Zimi 2002./2003.godine u Kinu je putovalo vladinim zrakoplovom saborsko izaslanstvo predvođeno tadašnjim predsjednikom Zlatkom Tomčićem. Međustanica je bila Alma Ata, glavni grad Kazahstana gdje je izaslanstvo u VIP salonu moglo jesti na svoj osobni račun. Kada su zastupnici bili gotovi sa konzumacijom svaki je platio svoj račun te su se vratili se u zrakoplov kako bi nastavili putovanje. Međutim jedan se nije vratio, Kajin naime, tako da su bili primorani čekati na njega. Nakon nekog vremena imali su kroz prozore zrakoplova priliku vidjeti šokantnu scenu, Damira Kajina u pratnji dvojice policajaca koji su ga držali pod rukama i kao zadnjeg klošara 'iznogirali' iz Kazahstana zbog nepodmirenog računa za ono što je konzumirao. Ovo je jedna od 'delikatesa' o liku, dijelu i karakteru Damira Kajina, a ima ih još podosta. O tomu možda jednom drugom prilikom, ako dotični drug 'liberal' bude i dalje mjerilo poštenja na hrvatskoj političkoj sceni!

Ninoslav Mogorović