Hrvatski ognjištari u Švicarskoj  

  Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum 

 

   HKZ u Švicarskoj

 

       Sve o Pave Ćoškoviću čitajte na ovoj stranici

 

Police prepune pokala i medalja, najnovija je ona sa "swiss league" 

Pavo Ćošković na karate turniru "swiss league" u Sursee borio se u kategoriji od 76 kg - U 18. Imao je četiri karate borbe u prve dvije je pobijedio.
U polu finalu je pobijedio švicarskog karataša sa 3:2, a u finalu je izgubio od drugog švicarskog karataša kojeg je u prijašnjim turnirima često pobjeđivao. Pavo je ponovno osvojio drugo mjesto i donio ponovno još jednu srebrenu medalju u svoju mnogobrojnu kolekciju medalja.
Marija Ćulap Imhof  (23.03.2010.)  


Internacionalni karate turnir u Zürichu-Walisellen 27.02.2010.

Pavo Ćošković mladi hrvatski karataš iz Wallisa ponovno donio medalju sa internacionalnog turnira iz Züricha.
Pavo se borio u kategoriji od 76 kg – U 18 u tri borbe i plus u borbi za finale. U prvoj borbi borio se protiv Austrijanca i pobijedio ga. U drugoj borbi se borio protiv Fracuza i pobijedio ga. U trećoj borbi borio se protiv Švicarca i pobijedio ga. U finalu se ponovno borio protiv Francuza i izgubio. Tim rezultatom Pavo je osvojio drugo mjesto i dobio srebrenu medalju na internacionalnom natjecanju.
Opširnije  (15.04.2009.)  


Natjecanje švicarskih karate sportaša u karateu za šampione (prvake) 2009. gopdine u Zuerichu

Karate: Schweizer Meisterschaften in Zürich

Prošlog vikenda 24.10.2009 / 25.10.2009 je održan karate turnir švicarskih sportaša u Saalsporthalle u Zürichu, gdje su se karate sportaši borili za vodeća mjesta švicarskih prvaka u karateu.
Naravno kao i uvijek nije turnir mogao proći bez karataša iz Wallisa, a među njima i našeg Hrvata Pave Ćošković.
Opširnije  (04.11.2009.)  


IInternacionalni karate turnir 6. i 7. lipanj 2009. god. – Sardinia- Italija
Pavo Ćošković osvojio brončanu medalju


Pavo Ćošković sa ostalim karate sportašima Kofukan kluba iz Briga je sudjelovao na internacionalnom karate turniru 6. i 7. lipnja 2009 god. u Italiji-Sardinija. Na turniru su sudjelovali karate sportaši iz Italije, Španije, Maroka i Švicarske. Pavo se borio u grupi Kumite, u kategoriji do 66 kg i osvojio treće mjesto.

Opširnije  (15.04.2009.)  


2. Swiss-Karate-League-Turnier in Liestal - 25.04.2009.
Karate SKL turnir u Liestalu- 25.04. / 26. 04. 2009

Opširnije  (30.04.2009.)  


Internacionalni karate turnir u Monzi, Italija, 04. travanj 2009.

U velikoj muškoj konkurenciji, Pavo je za 'dlaku' promašio medalju. U ženskoj konkurenciji, svoju prvu medalju na najvišem internacionalnom takmičenju osvojila je Marina Božić za treče mjesto. (ur)

Opširnije  (15.04.2009.)  


Pavo u Večernjem listu od 9. ožujka 2009.

Pavo Ćošković je prošli vikend iskoristio da bi svoju ionako već bogatu riznicu trofeja osvježio s dva nova pokala. Pavo je na međunarodnom turniru u Wallisellenu pokraj Zuericha u kategoriji U18 do 68 kg uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Iako je prošlo nekoliko mjeseci od posljednjeg turnira, Pavo je pokazao da se dobro pripremao, pa pobjeda u svim borbama nije bila upitna. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom je pobijedio rezultatom 4:0, polufinale je dobio sa 7:5, a u finalu ozbiljnom borbom deklasirao je protivnika rezultatom 8:0. Na kraju turnira primio je dva pokala, jedan kao pobjednik turnira, a drugi za osvajanje sva tri SKU turnira čime je zaslužio naslov prvaka Švicarske za 2008. godinu u njegovoj kategoriji. Opširnije  (10.03.2009.)


Pavo Ćošković - novi pokali u bogatoj zbirci

Pavo Ćošković je nastupao na karate turniru u kategoriji U 18/68 kg, borio se u tri borbe i u sve tri pobijedio. Nakon duže pauze poslije zadnjeg turnira, Pavo je pokazao svojim uspjehom da je u dobroj kondiciji.

U prvoj borbi Pavo nije morao nastupati, rezultat druge borbe Bbio je 4:0, treće borbe 7:5, a rezultat u finalu bio je 8:0.

Opširnije
(03.03.09.)


Pavo Čošković - osvojio zlatnu medalju i postao švicarski prvak u svojoj kategoriji

Pošto već jedno izvjesno vrijeme pišem o uspjesima hrvatskog karate – sportaša Pave Ćošković iz Wallisa odlučila sam otići da osobno pogledam karate-natjecanje u Biel. Za mene je taj dan bio izuzetan doživljaj, pošto mi je to prvi puta da prisustvujem karate natjecanju, shvatila sam zašto Pavo voli toliko taj sport. Super organizirano natjecanje, sa svim detaljima u organizaciji, bilo je divno vidjeti mnoge  ...Opširnije
(07.11.08.)


Pavo Čosković ponovno osvojio zlatnu medalju

Prošlu subotu, 18. listopada 2008. u Sloveniji u mjestu Sevnica održan je Internacionalni karate turnir na kome su učestvovali karate sportaši iz Švicarske, među njima kao i uvijek karate sportaši iz Wallisa iz karate kluba Kofukan – Brig. Na tom karate turniru su učestvovali karate sportaši iz 7 evropskih zemalja, ... Opširnije (25.10.08.)


Pavo Čošković - pobjeda za pobjedom

13. -14. rujna 2008. u Zuerichu je održan treći Swiss Karate League Event turnir na kojem su očestvovali karataši iz 83 karate kluba iz Švicarske.
Pavo Čošković opet se okitio medaljom, ovaj puta brončanom u kategoriji Kumite U16/63 kg, čime se kvalificirao za službeno prvenstvo Švicarske krajem listopada ove godine u bradu Biel-u.
Bravo Pave, samo tako dalje!
(22.09.08.)


Ponovni sportski uspjeh Pave Ćošković

U subotu 21. lipnja 2008 u Salzburgu u Austriji bilo je organizirano takmičenje mladih u karateu „Austrian Open„ za juniore u karateu. Učestvovalo je 802 sportaša iz 15 zemalja, među njima i karataši kluba „Kofukan – Brig“ iz Wallisa. Konkurencija je bila velika, ali sportaši su ponovno osvojili dobre rezultate. Među učesnicima iz Oberwallisa dvoje je Hrvata: Pavo Ćošković i Marina Božić.
Pavo Ćošković se borio u pet borbi u kategoriji U 16 –
63 kg i osvojio treće mjesto.
Marina Božić se borila u kategoriji U 14 – 54 kg i osvojila također treće mjesto.
Ponovno se pokazalo da naša dva hrvatska sportaša iz Wallisa sa svakog takmičenja donose samo medalje za svoj klub, time pokazuju svoju sportsku kvalitetu u karateu.
Piše Marija Ćulap Imhof, Brig, Wallis (02.07.2008.)  


Veliki uspjesi petnaestogodišnjeg Hrvata iz Wallisa

Na pisanje biografije o ovom mladiću potaknuli su me učestali članci u lokalnim novinama u Oberwallisu „Walliser Bote“ o njegovim uspjesima. To nisu samo obični uspjesi, nego osvojena prva mjesta, zlatne medalje u njegovoj kategoriji u karateu za Švicarsku. Znajući da je po nacionalnosti Hrvat, sa velikim sam zanimanjem pratila njegovu sportsku karijeru i divila se svakom njegovom uspjehu. Pošto i sama imam djecu koja su također sportski aktivna, znam koliko je tu uloženo slobodnog vremena, odricanja, volje i ustrajnosti da bi se postigli rezultati koje je Pavo postigao. Zamolila sam Pavu za jedan razgovor, na što je on pristao. Iz razgovra sam saznala pojedinosti iz Pavinog privatnog života i njegove sportske karijere. (29.02.08.)  Opširnije


                 

Zanimljivosti

 

pišite nam na
urednistvo-hous (znak) hrvati-amac.com

    
ŽUTA VRPCA

je izraz nade u povratak iz Den Haaga svih nevino optuženih Hrvata

Opširnije

Hrvati iz Švicarske diskutiraju na
HOUS forum