Ante Gotovina  

 Hrvati AMAC | Hrvati AMAC forum | Povucite optužnice | Kardinal Vinko Puljić | Klevetnici i farizeji |
Odvjetnički novinari |  Tito krvnik |  Hrvatski Hämling    

 

      HOUŠ forum

 

    

 

BANDIĆ , PRIMORAC I ŠKARE OŽBOLT– TROJANSKI KONJI NA 'DESNICI'?

U suvremenom (ne -tranzicijskom) svijetu gotovo da i nema slučajnosti u politici, čak i na najnižoj razini! Sve je podređeno nekom konkretnom cilju koji se temelji na vrlo 'opipljivim' interesima!

Kod nas, u našoj zemlji, gdje je još i danas dobar dio srednje i starije populacije ostalo mentalnim zarobljenikom pred tranzicijskog političkog razdoblja u kojem je vladalo jedno jedino pravilo kod bavljenja politikom naime, okoristiti se, napraviti od politike zanimanje, a pri tome ne ostvariti nikakva opće korisna djela, drugim riječima ne razmišljati razvojno. Naravno da takav profil političara u konačnici donosi propast vlastitom narodu. U bivšem sustavu se proširio tip čovjeka koji se nastojao uključiti u postojeći poredak i u njemu što lagodnije i dugoročnije opstati, dok je vrlo malo bilo onih koji nisu bili spremni adaptirati se.

Punih 45 godina stvarani su i educirani upravljači, nadziratelji i čuvari državne cjelovitosti Jugoslavije (u funkciji toga jedinog cilja bio je i sam totalitarni državni ustroj). Na taj je način stvoren i raširen, kod širokih slojeva naroda, politički autizam, a posljedica toga jest da oni politiku doživljavaju i definiraju isključivo kao zanimanje koje služi i skrbi samo za osobno dobro onih koji se njome bave. Logično, jer drugi model ponašanja ne poznaju!.

Tako i kada se događaju 'čuda' kao npr. pojavljivanje osoba poput Bandića, Primorca ili Škare – Ožbolt na predsjedničkim izborima većina ljudi to doživljava kao njihove osobne interese, taštine i slično i uopće se ne pitaju je li se možda radi o nekoj drugoj 'kombinaciji' koja nije samo osobne prirode. Slično iskustvo smo prošli i na posljednjim izborima kada se je devetero 'protu-mesićevih' kandidata pobrinulo da upravo on bude iznova izabran. Njih devetero 'desnih' imalo je u prvom krugu gotovo 65 % glasova!? Rijetki su oni koji prihvaćaju da se to nikako nije 'slučajno' dogodilo već da iza takvog scenarija stoje kako sam Mesić i tako i njegov interesni saveznik Sanader, povezani naravno sa nekim inozemnim krugovima.

Domoljublje je zasigurno glavni obrambeni mehanizam kod malih i srednje velikih nacija. Oni nemaju nikakve druge mogućnosti obraniti svoje nacionalne i gospodarske interese osim općeprihvaćenim i jasno definiranim nacionalnim interesima koji ne mogu biti predmetom trgovine i ustupanja prema nikom bez obzira na njegovu veličinu i moć. No, kako je danas svakom jasno vidljivo, u posljednjih deset godina Mesić-Račan-Sanaderove vlasti imale su jednu jedinu zadaću – slomiti ponos, dostojanstvo i samosvijest hrvatskog naroda i tako 'eutanazirati' domoljublje, otvoriti na taj način opću rasprodaju Hrvatske, dovesti ju u položaj dužničkog ropstva i potpune pokornosti spram 'međunarodne zajednice'. Sanader je vrlo slikovito opisao tu svoju 'domaću zadaću' na odlasku sa položaja premjera : 'Ja sam svoju dionicu odradio, a sada je na drugima da nastave!' Kandidaturom Bandića, Primorca, Škare-Ožbolt, pa i Vidoševića želi se ponoviti scenarij iz 2003. godine. Disperzijom glasova 'desne' opcije želi se omogućiti ostanak na vlasti Mesić-Sanaderove linije i to svim sredstvima i pod svaku cijenu. Ali sve kada bi se dogodilo neko 'osmo' čudo i da netko od ovih, gore spomenutih, kandidata pobijedi kontinuitet politike posljednjih deset godina bi bio nastavljen.

Analizom programa i političkog djelovanja svih kandidata svatko razuman će morati zaključiti da su za nužan i temeljit zaokret u hrvatskoj politici jedino sposobna dvojica - Miroslav Tuđman i Josip Jurčević. Kako je Jurčević najavio povlačenje svoje kandidature u koliko vidi da nema većih izgleda od nekog drugog nezavisnog kandidata, a nadam se da će tako postupiti i Boris Mikšić, jedina izgledna pobjednička varijanta je da i BIRAČI shvate kako je SVAKI GLAS ZA BANDIĆA, ŠKARE-OŽBOLT, PRIMORCA I VIDOŠEVIĆA glas za JOSIPOVIĆA, PUSIĆKU, KAJINA i njihove vanjske MECENE! Hebrang si je sam vezao ruke slijedeći, odobravajući i izvršavajući politiku Sanadera i onda kada to više nije smio. Zato je nužno apelirati na HDZ-ovce da i oni u što većem broju shvate kako je glas za Hebranga na žalost glas za nastavak mesićevske politike.

Crkveni vrh bi trebao izrijekom navesti osobu koju preporučaju svojim vjernicima kao slijedećeg predsjednika RH!

Da zaključimo : ovi izbori se jedino na ovaj način mogu dobiti. Naime, po svoj prilici će za drugi krug biti dovoljno nešto više od 15% glasova! Ako ih Miroslav Tuđman uspije dobiti on će sigurno postati novi hrvatski predsjednik! Da je to tako jasno pokazuje politika medija i njihovih 'analitičara' poput Gjenara, Šibera, Caratana…a to je politika prešućivanja , ignoriranja, blaćenja (kada se ignorirati ne može), stalno naglašavanje kako Tuđman 'nema šanse'. Znaju oni vrlo dobro da je već samo PREZIME TUĐMAN NAJJAĆI BREND MEĐU KANDIDATIMA ČAK I NEOVISNO O NEOSPORNIM KVALITETAMA MIROSLAVA TUĐMANA – NJEGOVE PAMETI, KOMPETENTNOSTI, DOMOLJUBLJA, KULTIVIRANOSTI I KULTURE PONAŠANJA!

SVIMA NJIMA USPRKOS DUH TUĐMANIZMA ŠIRI SE HRVATSKOM! DUH POČETKA DEVEDESETIH! DUH HRVATSKIH SUVERENISTA!

ZA SKUPINU IZVORNIH HDZ-OVACA IZ ISTRE,

NINOSLAV MOGOROVIĆ

HRVATSKI OGNJIŠTARI
imaju svoga predsjedničkog kandidata:


 

 27.11.2009.